Sacoșa cu prospături #162

M-am repezit până în Vamă, dar am luat sacoșa cu mine. Printre scoici, nisip, cioburi, peturi și mucuri de țigară am îndesat și ceva piese proaspete 😉.

 

beach

 

 

 

Omu Gnom feat. Jurjak Pe stomacul gol     Vă rog un pahar cu apă și două cuburi de viață… asta pare sa fie rețeta fiecărui locuitor din țara asta ca să poata să treacă ziua fără să înnebunească. Luați de analizați fiecare pereche de versuri de la Omu Gnom și vedeți cât de dureros de adevărat sună. Covidia lui Gnom a generat Cântece din colivie, un album produs, scris și înregistrat de el, acasă, în garsoniera de la parter. Un mini jurnal al gândurilor din perioada martie – aprilie 2020. Muzical vorbind avem o îmbinare de rap si blues, două stiluri născute în cultura populației de culoare de peste ocean si poate d-aia merge atât de bine. Mișto si fuga de final 😉.

 

 

Bodark Dezleagă-mă   Bodark is back! Ne aduc o piesa de let go, varianta mai rebelă. La început am crezut că o dau spre funk, dar finalul m-a elucidat că băieții experimenteaza și rămânând totuși la stilul lor alternativ/progresiv. I-am văzut de curând si la un live “de sufragerie”, dar aștept să-i prind la un live adevărat. Clipul e de fapt un lyric video, dar cu un build up de tablou făcut în tehnica pointilistă foarte potrivit cu textul 😉.

 

 

 

Melting DiceScunsa   Al șaptelea single de pe primul si singurul albumul al lor, Cord Cablu Creier. Îi urmăresc de ceva timp, dar de abia acum mi-am dat seama că ar putea deveni un Keane al nostru. Cu vibe-ul lor si cu keyboard scos mai în față ar putea ocupa un culoar bun spre inimile noastre 😉.

 

 

Rockabella x Muse QuartetArt of War    N-aveam cum! Da, probabil v-ați saturat de live from home, dar n-aveam cum să trec peste colaborarea asta. Art of War e o piesă de pe  Clarobscur, primul album Rockabella și unul dintre cele mai reușite albume de gen din ultimii ani de la noi. Peste layerul deja dramatic art rockish/progressive al piesei originale vin fetele de la Muse Quartet si dau tușa de grație cu secția de corzi de e periculos să asculți piesa asta la maxim pe autostradă!

 

 

Electric PoetryPorumbei   De abia ce am avut un Meat&Grill cu băieții ăștia si uite încă o mostră din ei. Nu știu dacă am respirat cât am ascultat piesa asta la prima audiție. Răscolitoare versurile din vocea lui Vladimir sau ce face Marin la instrumentele lui.  Rezultatul e pentru mine one of a kind!! Trebuie să specific că piesa face parte din proiectul lor de versuri la malaxor în care iau poezie contemporană de la fani, nu neapărat poeți consacrați, și o pun pe muzica și feelingul lor. De ținut o ureche pe proiectul ăsta 😊.

 

 

 

 

Dl. DaniContactu’    Are Dani niște apucături geniale! Nu-i la prima abatere din derivatele de punk. Ce face pe piesa asta e un statement rulat fin peste o piesă din alt gen și cu alt mesaj. Ce mă bucură tare e că el avea probabil vreo doi ani jumate la imaginile din clip 😜, dar s-a prins care a fost treaba și dă virusul și la generația lui. GG, Dani!!

 

 

 

Alexu and The Voices Inside Life worth living   Alexu iese din pandemie optimist cu o piesă nouă și un refren ca o concluzie. Scoasă sub labelul FineSounds din Brașov – o găsiți pe sound cardurile lansate acum, în iunie-  are parte și de Daniel Olteanu la producție. Salut venirea liniei de bas printre vocile lui. Aș experimenta zona asta, îi dă un plus de dreamability 😉.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s