Sacoșa cu prospături #164

Un lucru e clar. Recolta de zilele astea are de suferit după supra-producția din covidie. Cu toate astea se mai află câte ceva bun prin tarabele Pieții Underground. Veți găsi chestii vechi, maturate, fezandate cu gust, alături de prospături de abia culese 😉.

 

oldnew

 

 

Orkid Niciodată zi      Pentru cei care n-au fost pe fază, Orkid a avut unul dintre cele mai interesante proiecte în pandemie. Pe lângă lansarea EP-ului DERAIAT, care a fost “deraiat” de la planul inițial cu concert în Control, a mai fost o serie de cântări, Solo Sessions, avându-l ca protagonist izolat pe vocalul Vlad Ilicevici și … 17 chitări diferite pentru 17 piese! Unele mai vechi reinterpretate acustic, dar și multe noi care vor fi pe viitoarele EP-uri Detracat și Little wonder. Așa e și piesa Niciodată zi, care pentru mine este ca o continuare a piesei Cucapunzid, după feeling, tema versurilor și crescendo-ul de final.  Salut seria de piese în limba română pe care văd că o continuă 🤘

 

 

C.O.D.Traveller   Îndelung așteptata nouă piesă de la C.O.D. este în final online cu tot cu clip. Pare primul extras pe single de pe un viitor album cu o poveste SF despre care puteți citi în descrierea clipului de pe youtube. Probabil turneul cu White Walls de anul trecut i-a făcut pe roacări să mai dea o șansă trupei si pasiunii lor. Bun așa! Despre stil îmi pare un amestec brutal de stoner, post-grunge și reminiscențe heavy metal. Să vedem ce se mai întâmplă în episoadele următoare 😉.

 

 

 

ABRA Străin printre straini   Deși mai auzisem de ei acum mulți ani, n-aș zice că am înțeles până acum importanța lor pentru muzica rock de pe la noi. Se poate spune că făceau parte din zona underground a rockului timișorean de fix de dinainte de revoluție. Apoi au luat calea străinătății din fericire neuitând de muzică. Ce auzim și vedem în piesa asta este un fel de act de restituire a rockului emigrat/ emigrant românesc. Pentru cei mai cu experiență si cunoștințe în domeniu vor recunoaște o pleiadă de muzicieni de care nu mai știam nimic. Geniali cretini 😄!

 

 

AXiSUntil the night ends  Tot din zona aia de țară, trioul româno-sârbesc de blues-rock psihedelic ne mai dă o piesă din izolarea pandemiei – se pare că lipsa scenei le-a dat si lor timp să așeze din gânduri și idei. Until the night ends are un aer retro de rock d-ăla din anii  ’70, uneori parcă-l aud și pe Lenny Kravits pe acolo.

 

 

H8După nori  A doua piesă de suflet, a doua piesă de pe Suflet, albumul cu care H8 ne dă semnul că they’re still allive & kickin’!! O combinație de tranziții din metal în hardcore alternativ cu versuri ce îndeamnă la introspecția aia dureroasă care te trece prin tot întunericul, dar care te poate și salva. Rock!

 

 

Electromagnetic InterferencePleas Tease Me   Vă propun o altă piesă de pe al doilea album EMI – I’m Bright.  Proiectul DIABY ( do it all by yourself) al grungerului calător este deocamdata văduvit de atenția meritată, asta poate și din cauza circumstanțelor. În piesa asta intră psihedelicul serios în rol și creează o atmosferă rebel-visătoare, chiar ușor erotică. Consumați cu stele și cometă 😉.

 

 

 

TheLivingRoomThePressure   Wow! I-am auzit la Deer music editia 2 și mi s-au lipit de timpan. Am intrat repede pe net să văd ce și de unde. Am găsit nume din noul val care au un potențial mare/enorm de a scoate ceva de calitate. Un amestec tupeist de sonorități și influențe vechi și noi care dau totuși un sound original.  Nu-i mai puteți vota acum pe platforma cerbului, dar sper să meargă mai departe 🤘.

 

 

Sex Pula Pistol Numai Semnu mă poate judeca     Băieții ăștia nu s-au oprit și au cam ținut ritmul de cântece noi pe perioada asta. Ăsta e genul de piesă pe care tata ar spune că tineretu’ n-are nimic în cap. Și nu numai el. Știu oameni cu pretenții care îi aruncă la coșul de gunoi. Pian, insert fin de solo guitar, niște tobe nu tocmai din setul de bază și o voce sync pe flow și pe isteria noastră la izolare. Io aștept dezmățul de la concertele lor de numa 😝!!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s