Sacoșa cu prospături #165

O sacoșă ca un cocktail care amestecă gusturi diferite să-ți lase senzații noi. Avem tristesse, umor fin, plutire, easy livin’. Drink up and enjoy 🥂😎.

 

cocktail totebag


 

Rana Cer chinezesc   O trupă care dispăruse fără urmă după ce acum vreo 2-3 ani îmi lăsase o impresie tare bună cu Lumea lor sau Departe. Alternativul lor cu filon adolescentin rebel-depresiv a evoluat, s-a mai maturizat, dar rămân în același tablou bine descris de numele trupei. Da, baieții ăștia simt rana din noi si nu se feresc să ne oglindeasca cu muzica lor că poate o punem de-o terapie. Mă bucur că au revenit și aștept mai multe de la ei.

 

 

 

Fără ZahărFluier a păgubă    Un nou stil s-a nascut. Trolk aka trap&folk de la dulcețele de la Fără Zahăr. N-ai cum să nu râzi la dialogul dintre Bobi și Bobo pe firul epic al unei povești depresive cauzate de eșecul perpetuu, ușor mioritic. Clipul îl aduce pe Johnhy Depp și Edward Scissorhands într-un coafor din Dorohoi. Nah, cum să fii trist și insensibil la nefericirea care curege-n piesă 😂.

 

 

Those Aliens Between UsThe Architect     O trupă la categoria găselnița de aur. I-auziți cum sună! Vocea s-ar putea s-o recunoașteți din alte proiecte ăsta fiind cel mai departe cumva de stilul original. Cu atât mai de apreciat cum sună. Un Placebo feat 20 Second to Mars versiunea spre indie-pop. I-am pus pe lista tinere speranțe 😉.

 

 

 

 

Electric Poetry ft Doina TeodoruGândurile tale   Piesă primită de la o vilă din 2 Mai, unde a apărut ca din întâmplare o colegă de breaslă a celor doi electrici, Doina Teodoru, care tot întâmplător avea în sacoșa de plajă niște versuri din Ivcelnaiv, ceva despre visători și rostul lor în viețile noastre. Întâmplarea face ca ea să recite angelic, iar ei să-i țină isonul care cu ce știe mai bine, Marin cu butonele, Vladimir cu versurile.  Eu nu mă mai satur să-i tot ascult, mama lor de visători 😜. Puteți și voi, cei din București, să-i vedeți pe viu curând dacă stați cu ochiu’ pe pagina lor de fb.  Sau pe a mea 😉

 

 

MEZZINTogether    Rămânem la mare. După vibe, la orice mare. După clip, la marea lor, a Norvegiei. George Pandrea e cu muzica pe piesa asta, iar vocea vine de la Yarra, vocea feminină care a trecut și prin proiectul Soundopamine. Le-a ieșit together. Un jazzy-house catchy, fresh și, de ce nu, dansant 😉.

 

 

 

Seian Five is One     Seian strkes again. A mai fost prin sacoșă acum vreo 2-3 luni cu o piesă cyber-punk. De data asta ne propune prima piesă de pe un viitor EP ce va ieși la început de august. Vine și cu o abordare stilistică nouă. O muzică electronică cu veleități de coloană sonoră a unui eventual Interstellar 2. Te ia cu plutire decolând încet apoi călătoria prinde viteză. Spre ce? Spre acel ceva “care este”. Un vid cu sens, o ordine dezordonată, caută în versuri 😉. Sau citește în palma plutitoare din videoclip.

 

 

 

 

om la lunăValurile | rework  Alin Zăbrăuțeanu  –  Peste deja șlagărul om la lună Valurile și-a băgat finesse-ul Alin Zăbrăuțeanu, cu o tușă electro-synth și ceva rework pe la sound design și FX. Na, că mai are piesa asta încă o viață de acuma☺️.

Btw, pe 31 iulie la Arena Tei om la lună lansează primul album al lor – Dans – înaintea adevăratului lor prim album ce n-a mai ieșit din cauze pandemice. Poate ne vedem pe acolo 😉.

 

 

 

Deja WhoImperfections   Închei sacoșa asta pe vibe văratic cu un indie-pop ușor synthetizat și îmbibat de soundul anilor de glorie ai disco-popului. Scurt și pe dans, pe balans 😊.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s