Rămâne să ne tot regăsim

 

Dragilor, iată că am reușit să ajung la primul concert live post-pandemie. S-a întâmplat să fie Eyedrops la un Backyard Acoustic Season. După cum vă puteți da seama pentru mine, un vajnic mergătoriu la astfel de evenimente, covidia a fost o lungă și grea închisoare. Cu toate astea nu m-am repezit să particip până nu m-am dumirit care-s locurile în care există respect pentru sănătatea mea, a participanților și a artiștilor. Am decis că Expirat și sesiunile Backyard Acoustic Season sunt un astfel de loc și nu m-am înșelat.Încă de când cumperi bilet ești avertizat că nu se joacă. Mese de 2 sau 4 persoane, iar biletele se cumpără cam în grup. Asta e ok din punct de vedere al perioadei și regulilor, dar poate fi frustrant când vrei să ajungi la un concert și n-ai cu cine să te combini. Poate se găsește o soluție și pentru singuratici 🤣. De când intri în curtea Expiratului vezi măștile puse corect la toți angajații, dispensere de igienizare și nu ai senzația de înghesuială. Din când în când din ceruri parcă se aude vocea lui Paul care îți repetă regulile pe care trebuie să le respecți pentru tine și pentru ceilalți. Mișto îndemnul cu susținerea zonei astea undergroundish, fie ei artiști sau locații.

 

 

Să revin la concert. Backyard Acoustic Season e doar cu numele 😜. N-a fost Backyard ci Up on the Shed, și nu acustic ci full electric, mai puțin Curaj. Da’ știți ceva? Who the f**k cares !? Eu voiam muzică live și din pom la flaut așa că am pornit cu toate așteptările setate pe modul îngăduitor.Pentru cei care nu știu cum arată treaba cu concertul post-pandemic la Expirat nu vă scandaizați. Se respectă și para-respectă regulile. Tobele și basul au stat pe niște piedestale înăuntru în dreptul celor două mari ferestre, iar Paul și Andrei sus pe șopron, în plin soare de asfințit – am uitat să vă spun că au fost două concerte cu ei, unul de la 18:30 iar celălalt de la 20:30, eu ajungând la primul dintre ele. Chiar, cum o fi pentru artiști să-și dozeze energia pentru două spectacole concecutive?

 

 

Deci distanțe întrei ei, distanțe între ei și public. Nu cred că-i prea confortabil setupul pentru artiști, dar necântatul e mai puternic și mai frustrant. Același necântat, sau puterea dezobișnuinței cum zicea Paul, plus emoțiile după atâta timp- sau poate soarele care bătea direct pe chitări- a făcut ca pauzele dintre piese să fie mai lungi, prilej numai bun să mai auzim ce mai simt, ce mai fac cântăreții noștri. Păcat că nu puteau primi feedback. Eu am încercat, dar mă simțeam stingher urlând pe acolo 😜. Din același spectru incomod erau și aplauzele. Se simțea o reținere în a le începe după terminarea pieselor. Asta poate și pentru că experința colectivă atunci când ești în mulțimea din fața scenei îți dă curaj oricât de timid ai fi, dar așa, așezat cuminte la mese te simți un pic fecioară nud pe stadion.

 

 

Despre experiența audio ce pot zice. Depinde de poziția locului în care ești și asta nu-i o mare descoperire. Totuși trebuie să precizez că au făcut eforturi de a răspândi sistemul de sunet și chiar video prin mai tot spațiul și a ieșit decent. Dar și aici simți lipsa mulțimii și a părții ei de show. Ca la fotbal cu al 12-lea jucător 😉.

 

 

Emoția revederii cu o trupă care are acces direct la sufletul meu a fost însă una aparte. De ce? Mi-am adus aminte de ce-mi zicea un prof de limba română ” puterea versurilor stă în a se reinventa în funcție de om, de starea lui, de timpuri”. Fix așa ! Hai să ne întorcem la lucruri mai simple cum sună acum? Acum după ce așa halcă mare din viața noastră de dinainte s-a schimbat! Viitorul nu mai e ce promitea a fi. Suntem la fund de butoi. Moment numai bun să reluați la ascultat piesele lor. Le veți auzi și simți altfel…

 

Mai stai și emoția lui

 

Mai stai n-a mai fost cu Paul coborând în fața scenei să mai stea cu noi, printre noi. Aici mi-a trecut prin minte gândul rece și întrebarea neagră… Vor mai fi lucrurile cum au fost? Vom mai fi vreodată grămadă acolo în fața scenei? Ca să putem trece peste, răspunsul îl găsim tot la ei. Rămâne să ne tot regăsim

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s