Sacoșa cu prospături #168

P-asta, sacoșa, am cules-o de pe plaje pustii, de prin birturi de sătuce uitate și-ntre două vâsle de kayak 😜.

 

seabag

 

Air Lines Reboot   Ăsta e proiectul în care Augustin Nicolae își varsă mai nou pasiunea și ideiile. Un post rock industrializat lucrat din bass și drum programming în care și se pare că auzi Body Count sau Beastie Boys, dar n-auzi 😜 . În schimb ai impresia că urmeaza un Mad Max 5. Poate pentru că-i creat în timp de pandemie.

 

 

 

VIIILAIN –  World on Fire  feat. ROXANNE       Core dub cu voce de rockeriță. Villlain e o altă trupă care îmbrățișează misterul, adică nu prea știi ca simplu cetățean cine e la butoane. Voi păstra secretul dacă așa e rețeta 😉. De data asta s-au înhăitat, pe un metal jungle sau core dub cum s-o chema fusionul ăsta, cu vocea Roxanei cu care v-ați mai întâlnit prin sacoșă. Cu o voce a la Sandra Nasic de la Guano Apes, dar de care nu a profitat încă asa cum trebuie sau cel puțin n-am auzit eu. E potențial la proiectul ăsta dacă nu e tratat ca un side project și se țin de el.

 

 

 

 

Jurjak Un tip norocos   Genială definiția, genial clipul! N-aveam cum să încep altfel scurtul comentariu despre piesa asta. Cu un ajutor de la Tudor Arghezi, cu talent pe partea vizuală, incluzând aici și prestația actoruli Adrian Ciobanu, și cu jurjak-bluesul deja patent iese o piesă care ne lasă cheia cu care scăpăm teferi din perioada asta: umorul 😉. Ia imaginează-te că scapi de perioada asta și iesi si deasupra.

 

 

 

Flaming SkiesLocked up     Pentru trupe ca asta s-a născut ideea acestui blog. Trupe care sunt la început de drum și au nevoie de o părere din fața scenei sau de la capătul căștilor. Tinerii noului val de roacheri din Bacău au o îndrumare bună de la înaintași. Noua piesa e ca o refulare din pandemie, o refulare după toate regulile și impunerile uneori date cu stângu-n dreptu’, fără orizont sau plan. Pe lângă atitudinea asta asumat contestatoare se mai poate trece la plus și faptul că toată producția muzicala e un DIY cap coadă, iar clipul e realizat tot de cineva din gașcă. That’s the spirit! Se vede că trupa asta ascultă multa muzica din greii genului, inclusiv locali. Ce le-aș recomanda este să caute acel plus pe care-l pot aduce ei curentului ăsta.

 

 

 

FronT Nu Alegi   Alt-metal de la Cluj. Nice kick! Nu vă grăbiți să interpretați măștile în context covid. E despre măștile pe care alegem să le purtăm în societate și, la final, nu ne alegem cu nimic. Asta e o trupă pe care n-am prins-o niciodata live și care e pe lista aia de must see. Da’ pe vremea asta Nu Alegi 😉.

 

 

 

KALISTAI’ll know    Rămânem la Cluj, dar schimbam bpm-ul, secția melodică și vibe-ul. Intrăm pe soul cu inserție de funk și, poate, R&B. Nu știam de ei, dar la prima audiție m-am întrebat dacă-s de pe la noi. Două voci feminine care se completeaza și jonglează bine, plus încă o tipă la chitară. Băieții sunt la secția drums & bass. Aș zice că-i naturală diviziunea asta a muncii 😊.

 

 

 

Elven BirdThe waste of flowers   O metaforă încă din titlu. Continuată diafan cu vocea Iuliei, acompaniată cât se poate de discret de chitara lui Moontea, bassul lui Michael Acker și violoncelul Corinei Ciuplea.  Încă o piesă de pe The Japanese Tree, albumul ce sper că va ieși curând.  Metafora e întregită de videoclip făcut într-o tehnică interesantă de suprapunere reușită de imagini diferite spre scop comun.

 

 

 

Torsan/Bălan/D.A.I  – Live @ Grădina Sticlarilor   23.07.2020     Aici e o propunere destul de îndrăzneață. Nu avem de a face cu muzică în accepțiunea clasică. E o construcție auditivă pe care cei trei ne-o propun.   Călin Torsan sax, Andrei Bălan la chitară, plus D.A.I  (Dan Adrian Ionescu pe care poate-l știti din coloanele sonore de pe la TNB?) creionează un  soundscape născut parcă pentru călătorii interioare . Cam ce faceau șamanii, dar pe varianta contemporană. Genul de muzica pe care Spotify nu l-ar promova niciodata. Nu faceti greșeala s-o încadrați la mood music. Trebuie să-i dați toată atenția voastră pentru a o întelege și a vă bucura de ea. E ca un exercitiu. Eu încă exersez 😉.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s