Sacoșa cu prospături #173

Sacoșa asta e pe finesse indiferent cât de tare-i distorsul sau cât de frumos plânge chitara. Ia-ți un pahar de ceva bun și ascultă-le pe toate 8 😉.Nava MamăIntervenție De la trupa care e, dar nu e, primim un restituio la una din piesele de pe Split EP-ul cu Pinholes aka SPUTNIK. Adică ne dau clipul la care începuseră a filma acum ceva timp, dar l-au lăsat baltă. Nici nu cred că-i veo mișcare super-gândită de marketing, ci pur și simplu așa le iese lor treaba. Nu ne rămâne decât să așteptăm ca Nava Mamă să ne mai dea câte un semn de iubire din când în când. Câte-o intervenție live dacă se poate 😜.Anger DoseCop Hunt Trupa bucureșteană de punk hardcorat își va lansa albumul de debut Aimless Generation pe 30 septembrie, dar ne-au dat deja primul single cu clip. După cum vă închipuiți din declarația din numele trupei băieții ăștia sunt un vaccin pentru ce e mai rău pe lumea asta. Nu se fereasc să dea cu duritate în poliție ca organ de opresiune al unui stat neputincios. ACAB e un laitmotiv ce apare în societățile disfuncționale, mai toate, și e rapid taxat de subcultura undergroundului. Cum România trăiește de vreo 5 ani cu dese derapaje jandarmerești mesajul trupei este binevenit. D-abia aștept un pit pe asta!!🤘H8 Tare O piesă mai altfel de la ploieșteni, dar tot ieșită din zbuciumul interior. Ce dacă e mai lentă linia melodică! Ce reușesc să transmită prin versuri, pline de metafore e TARE răscolitor. Titlul e înșelător. E în contrast de fapt cu fragilitatea noastră cam cum e finalul plin de distors față de curgerea blândă a piesei. Io vă zic, vine un album mischteaux de la ei 😉.GrohotIl separatio Doar al patrulea single de la această trupă tânără din Bacău. Se construiește albumul de debut. Ceva live-uri pe când? Black metal, cu inserturi de progressive și versuri în limba română – mai rar așa ceva la genul ăsta-. Bine trupa!! Cu un extra pentru chitară🤘.


Sea SectionIncorigibil Un pic mai sus de Bacău e Piatra Neamț de unde-și trag rădăcinile băieții ăștia. Incorigibil e singura piesă scrisă în limba română de pe Vertical Issues, albumul de debut. E una din piesele lor mai lente, cu un riff de chitară dulce și versuri livrate blând de Armand. Deci le iese și în limba natală 😉. Clipul e filmat la Halele Carol și aveți ocazia să-i vedeți pe trupeți în componența nouă. Recomand să țineți urechile pe trupa asta. Aș paria pe ei dacă aș avea unde 😊.Black WaterHollow Trupa pereche de pe halta Expirat din Ruta A5 – proiectul Swanboy Music adaptat perioadei asta – este din Brașov și pentru prima oară la sacoșă. De când așteptam o trupă de-a noastră care să-mi livreze senzația pe care mi-o dădeau piesele Tears for Fears în adolescență! Un wave synthetizat, poate un pic mai rockish și cu o tușă de dark. Foarte vizuală construcția lor muzicală. Bine, poate-s un pic furat și de videoclipul ăsta care începe cu versuri din Dylan Thomas. Smooth!!


Bodark Noua Piesa nu-i nouă, e de pe albumul UMANIAC lansat acum trei ani, dar ce e nou este că a primit clip nou, în același stil animat în tehnica pointilistă marca Luisa Cube și cu același efect de te bagă-n visare. Colaborarea nu e nouă ea manifestându-se și pe Dezleagă-mă . Nimic nou la trupa asta să te ridice-n al nouălea cer. Nah, c-am folosit nou de nouă ori 😜.Dim the LightCântec zvelt de dragoste A opta piesă de pe recent lansatul prim album – A little theory a little practice– lansat de “un singur om, dar nu fără ajutorul prietenilor săi” după cum se descrie pe fb. Pe album sunt piese în engleză (majoritatea), română și rusă. M-a cucerit din prima ascultare. Cine are urechi să audă să-l invite la o cântare când s-o putea până nu sar comercialii pe el. Piesa asta am ales-o ca să vă las potoliți și cu zâmbetul pe buze. Ascultați-o și vedeți voi de ce 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s