BLIP


N-am avut prilejul să merg la vreun concert de Beatbox & Looping per se. Am prins inserturi din aceste două tehnici pe ici pe colo. Trebuie să recunosc că îmi place și aș vrea să văd mai multe d-astea. Așa că, de cum am auzit de concursul ăsta am zis să vi-l aduc la cunoștiință 😉


De unde BLIP? De aici –Beatbox and Looping International Platform. Aka prima platformă din România dedicată artiștilor de beatbox și looping, două procedee muzicale care pun în valoare potențialul creativ al vocii umane.


blip.indiebox.ro a fost dezvoltat în cadrul proiectului ”100% human voice” coordonat de Indie Box și își propune susținerea și promovarea artiștilor de beatbox și looping, precum și încurajarea colaborărilor acestora cu artiști din alte genuri muzicale și domenii creative.

BLIP este un spațiu online, care va găzdui o serie de concursuri adresate creatorilor de gen, dar și producții audiovizuale, ateliere și tutoriale online (de beatbox, live looping, tehnică vocală etc.), interviuri, live streaming.

Primele competiții de pe platformă se desfășoară pe 3 paliere:

▪          BLIP Challenge / competiție internațională

▪          Beatbox Challenge/ dedicat creatorilor din România

▪          Looping Challenge / competiție internațională

IMPORTANT !!! Artiștii care vor să participe sunt invitați să-și înscrie lucrările pe blip.indiebox.ro. Toate informațiile despre procedura de înscriere precum și regulamentul competițiilor sunt disponibile pe https://blip.indiebox.ro/#learn-more. Virtuozitatea și creativitatea creatorilor va fi răsplătită cu premii în valoare totală de 13.800 Lei, oferite cu sprijinul AFCN și UCIMR.

Perioada de înscriere în concurs și de trimitere a lucrărilor este în intervalul 23 septembrie – 25 octombrie 2020, ora 23:59 CET. Nu se percepe taxă de participare. Jurizarea va avea loc în perioada 15 octombrie – 30 octombrie, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 1 noiembrie pe blip.indiebox.ro.

Ce mai știam eu din lumea asta era Denis Bolborea din care v-am mai dat piese prin Sacoșele cu prospături.

Pe platforma BLIP el își va lansa, în premieră, prima producție sub noul nume de KABLAT. Pe el l-am mai văzut până acum în cadrul unor proiecte și colaborări diverse precum Blue Noise, I am You, Tangaj Dance Collective, Singing Bodies’ Trilogy.

Piesa Running a fost produsă în cadrul proiectului ”I am you”  – un mediu colaborativ și interdisciplinar de creație dezvoltat de Indie Box și AC Leonte. Running este un produs muzical ”87% human voice”, în care producția muzicală este realizată preponderent prin voce și beatbox. 

Are și clip creat de Gabriel Durlan (https://gabrieldurlan.com/).Deci care ești pe zonă îți poți testa abilitățile că poate iese ceva 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s