Sacoșa cu prospături #174

Sacoșa post-electorală în care unii se bucură pentru oraș, iar alții se bucură că s-a terminat tevatura și ne întoarcem la muzică 🤣.


Jurjak feat. Bucharest Jazz OrchestraOrașul nostru Awesome! Jurjak la primărieee! Nu e la prima piesă despre București, a lansat bomba asta de pamflet electro-blues jazzuită bine cu Bucharest Jazz Orchestra fix înainte de alegerile locale, deci are și stofă de politician 😜. Lăsând gluma la o parte și cu scuzele de rigoare dacă aduc vreun prejudiciu, cred că asta e arma artiștilor și e una a naibii de tăioasă. Fin, elegant, viral.
George Pandrea feat. Georgi NăstaseCircles Trecem la alt oraș, Brașov, și el ieșit bine din încleștarea electorală și întărit bine pe scena muzicală locală. De aici vine la sacoșă cea mai recentă piesă a lui George Pandrea, un lo-house electro cu vocea de jazz a Georgianei. Muzică de belvedere.Yelllow feat. Junkyard Love you Băi, asta e o trupă mister pentru mine. Mi se pare foarte quality și totuși nu rupe gura târgului cu viewuri pe youtube, air-time pe radiouri sau fani. Au colaborări cu nume cunoscute, nu toate la fel de reușite, dar totuși. Uite, la piesa asta intră și Junkyard pe voce la tandem cu Luiza. Un electronic-swing cu rap sau trap prin el, cu dese schimbări de ritm și un aer de pop-revival. Foarte summery, dar lansată pe final de vară. Poate d-aia nu-i hit încă ☺️.As we exhaleCrocodile Abia al doilea single în online de la cele patru fete din Cluj. Trupa are de abia un an și taman anul în care live-urile au fost rara avis. Un indie rock, new folk foarte natural, aerisit, liniștitor. Poate ușor ajunge pe coloana sonoră a unei producții Netflix. Și foarte radio friendly stilul. Da’ ce-o însemna crocodilul pietrificat ?Negru LatentDramoleta Gothwave n-am mai avut demult la sacoșă că nu prea e pe piață. În afară de Imortalia și NL care au un punct comun eu nu mai știu alte trupe. Deci orice apariție de gen e bine primită. Piesa nu-i chiar nouă, dar acum a văzut lumina onlineului. Bine ar prinde și niște cluburi pe unde să se mai organizeze și concerte de gen.

Soare StaniolRuine Noir trip electronique. Nu știu de ce-mi vine en francais. O fi de la Micul Paris ajuns Ruine și Fosile? Un cvintet de muzicieni care ne dă o partitură cu multe layere, efecte speciale și muzică de experiență, de experiment. N-are curgere liniară, n-are refrene, n-are catchynessul trivial, comercial. Are mult mai mult. Un proiect de să-mi dau palme ce mișto sună. Chapeaux, Underdog Records că ni-i i-ai adus. Pieasa este de pe LP-ul de debut, care va fi lansat pe 9 octombrie, Soare Staniol, 8 piese pe care de abia aștept să le ascult.KIF The Corner New project in town! Vocea de metal de la KUNNSTRA într-un indie-rock destul de dramatic, cu fundal de viori, clip DIY, dar bine lucrat și mult potențial. E fain când vezi artiști care (se) explorează și nu rămân prizonierii unui stil pe veci. God speed! 🤘Silent StrikeAutumn Din leduri, cabluri, synthuri și apoi/ Iscat-a frumuseți, sunete noi. Atât mă duce capu’. Parcă simți cum cad frunzele în piesa asta scoasă dintr-un maldăr de circuite electronice. Genial! ♥️♥️♥️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s