Midnight Buzz-ing AiureA’n Parc

by Adriana Dumitrof
Știu că e aproape weekend deja, dar weekendul trecut a fost foarte productiv, și a mai rămas o poveste nespusă. Vă ziceam săptămâna trecută că prietenii de la Unveiled organizează o nebunie de serie de evenimente AiureA’n Parc, la care trebuia să ajung, măcar o seară. Pentru că vineri nu puteam lipsi de la concertul celor de la om la lună, așa cum nu au mai fost auziți, după cum am povestit aici, iar duminică aveam alte planuri, varianta câștigătoare s-a dovedit a fi Midnight Buzz. Și, da, tot brașoveni. Let’s get over it 😄.

Sâmbătă la prima oră ne-am pus în mișcare spre Brașov, și a fost un drum lung tare, dar după vreo 4 ore și jumătate am reușit să ajungem, și cu ceva timp înainte de soundcheck deja umblam AiureA’n Parc, unde am găsit un loc super fain amenajat, colorat, cu hamace, și o grămadă de activități și activări ce implicau artiști din gașca Unveiled, de la taraba cu bijuterii, până la haine și workshopuri de teatru și pictură. La soundcheck ne-am mutat mai aproape de scenă, unde am găsit două butoaie în care ardeau niște lemne, pentru o atmosferă mai cozy și de tabără, cumva. Setupul s-a dovedit super folositor, întrucât nu mult mai târziu s-a cam lăsat frigul, așa că un pic de căldură de la foc nu a stricat deloc. Nu știu cât de confortabil a fost pentru artiști, însă, că probabil știți și voi că atunci când faci un foc și vrei să te ferești de fum, aproape negreșit va veni fix spre tine. Și dacă trebuie să inspiri adânc, ca să poți cânta… nu știu ce să zic.

Probele de sunet au fost puțin cam lungi și anevoioase, și mi-a fost puțin greu să-mi dau seama când s-au terminat, dar o putem pune pe seama dorinței artiștilor de a se auzi cât mai bine. 

Uite un pic din ce știu să facă:

Video credits UnveiledAcum, eu în mod uzual îmi fac temele înainte să merg la un concert, și știu cam ce piese cântă, care sunt cele mai cunoscute, and so on, doar că de data aceasta nici nu am avut foarte mult timp și nici nu există încă prea mult material online, așa că am decis să mă las surprinsă. Și chiar am fost. Foarte plăcut. 

Băieții ăștia (și Angelina), fac un fel de Nu jazz, funk, groove, something, care e foarte antrenant, iar vocea solistei e super potrivită în formula asta. Angelina e o rusoaică foarte frumoasă, care stă în Brașov, și are o voce așa de caldă și faină, că te face să nu mai vrei să pleci. Găsiți aici o piesă faină care să vă dea o idee despre vibe-ul de la concert, dar tot tre’ sa fiti acolo să vedeți cu ochii voștri. Ce nu mi-a plăcut totuși la locație a fost faptul ca în fața scenei era un ecran LED imens, pe care rulau reclame, și difuza mult prea multă lumină pe scenă astfel încât era ușor să distragă atenția.

Dar, overall, a fost o atmosferă super faină, relaxată și cozy, dovadă fiind faptul că nici nu știu când a trecut timpul, așa că mi-ar plăcea să îi mai văd pe cei de la Midnight Buzz și cu altă ocazie.

Și, dacă sunteți prin Brașov și mai aveți chef de umblat AiureA’n Parc, pe 10 și 11 octombrie îi găsiți pe Mihai Nedea și White Pedestrians, în ultimele două seri din seria inițiată de cei de la Unveiled.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s