Vin multe materiale de la voi. Piese, albume, EP-uri și vă mulțumesc pentru asta. Din păcate n-am destul timp, cunoștiințe sau colaboratori să le pot aprecia corect, cum ar merita, dar ar fi păcat ca măcar să nu le fac publice comunității Criticeyez. Asta încerc să fac cu rubrica asta. Să vi le aduc spre atenția vostră – de aici și ciudatul titlu al seriei de articole pe care o deschid acum 😜 – Să vă dau ghes la ascultarea unui album din când în când și să pornesc o discuție pe marginea lui. Păreri, ce v-a făcut să simțiți, ce înțelegeți din el. Cu aceeași regulă a decenței și a criticii constructive, da 😉 !?
Electrons In Slow Motion deschide balul cu cea mai recentă apatiție discografică, albumul Meta Incognita. EISM este un proiect din sfera electronicii, al lui Marius Copel, pe care-l regăsiți și în trupa ZAMMORIAN. Este al doilea album după Ecstatic Technologies, dar al treilea material disografic mai existând și EP-ul Chasm, ambele de anul trecut.
8 piese, între 3 și 7 minute, plus un intro. Din punct de vedere sonor l-aș încadra în zona electronicii experimentale, cu multă explorare pe construcția audio, multe layere și o arhitectură complexă a pieselor. Nimic spre dance, mult spre contemplare, uneori epică. Probabil, titlurile pieselor spun ceva, Marius fiind un fan al misterului și al mesajelor ascunse, lucru declarat chiar din titlu care, în traducerea mea, ar fi meta necunoscutul, adică acel necunoscut de care nici nu știm că ne e necunoscut.
Albumul e disponibil pe mai toate platformele de streaming. Eu l-am ascultat pe Spotify. Bineînțeles că încurajez comportamentul responsabil aka cumpărarea muzicii.

Și mai încurajez și comentariile voastre. Hai să facem o recenzie colectivă 😉.
Unde vreți. Aici, pe fb, pe insta, pe mail… Ascultare plăcută!