The Underground Lot || Cardinal

by Robert Casmirovici

Cuvânt înainte

După cum am tot spus-o blogul ăsta este despre o vedere din fața scenei asupra fenomenului alternativ adică din perspectiva spectatorului. Ei, dar cum ar fi să aflați și chestii direct din lumea artiștilor alternativi? Cum ar fi să scrie ei despre ei? Poate ei se văd altfel, poate aflăm lucruri noi, poate pătrundem în backstage. Aici intervine Casmi (Robert Casmirovici) care, din perspectiva de artist de underground, ne va fi ghid autorizat prin lumea alternativă. Deci tune in vinerea pentru episoade din seria The Underground Lot 😉.Pe Daniel l-am cunoscut urmărind scena underground ce a tot scos capul în ultimii ani prin țară și ulterior când am avut ocazia să împart acea scenă cu el și CARDINAL, trupa sa de bază. Zic de bază pentru că Daniel este cel mai prolific om din muzica românească pe care urechile mele au avut plăcerea să-l prindă, dinspre malurile Tomisului și până la blocurile gri din Titan. Azi l-am găsit sub un morman de psych-rock și stoner, death-doom și garage de dormitor…

RC: E 2020, Cardinal e încă în viață și aveți concert în Iași în noiembrie la Molten Skin Underground Rock Festival. Dacă iese bine, ce urmează în continuare pentru voi și de ce e nevoie de mai mult fuzz pe tobele lui Vladone?

D: Dacă acum fraza ”în aceste vremuri incerte…” a înlocuit cuvîntul ”Salut”, putem măcar avea certitudinea că noi aici la Cardinal ne-am apucat să dăm sala de repetiții pe studioul de înregistrat și, ușor-ușor, să comitem pe bandă niște melodii noi.

Nu știu dacă aș pune atâta fuzz pe tobă, Vladone oricum dă în ele ca bucătarul în oalele arse.

RC: Mai ai alte și alte proiecte; eu le știu. Poporul nu. Enumără-le și zi-ne ce planuri malefice ai cu ele.

D: Păi după dizolvarea subită (dar previzibilă) a trupei FUCK YOU! DRACU astă vară, energia mea se duce predominant spre CARDINAL, LARVAE și proiectul sub care scot muzică solo – DENIS.

Săptămâna asta am scos un follow-up la superbine primitul demo LARVAE, un EP de 2 melodii ce va avea să aibă un release european și unul american spre finalul anului. Go check out some horror death metal tunez for Halloween purposes!

RC: Tomisul are un nou studio de înregistrări, corect? Spune-mi câte ceva despre Libra Sound Studio, când vin și eu pe acolo și cine se poate bucura de serviciile LSS.

D: Uite asta e o chestie care chiar mă hypeuiește tare în 2020! Bunul nostru prieten Nichi Sima, coleg de facultate cu Marko la producție muzicală în Londra a reușit să deschidă un studio nou în Constanța – LIBRA SOUND STUDIOS – unde noi ne-am pus prompt baza și practic am petrecut cam toată vara acolo. Nichi are tot ce-i trebuie acolo, deci nu vă sfiiți să-l contactați dacă mergeți în vacanță la Bulgari și vă taie inspirația muzicală pe drum.

RC: Noi știm multe trupe faine, dar să fim sinceri, românul nu are chef să asculte mai mult de cinci formații dintre care patru nu au mai scos un album de 10 ani. Numai lista mea de Spotify are câteva sute de trupe pe care le ascult în mod activ. Ce ascultă Cardinal și merită să împartă cu lumea?

D: În ultimul timp sunt total hipnotizat de coloana sonoră realizată de Thom Yorke pentru remake-ul filmului ”Suspiria” (2018). Pe lângă soundtrack-uri horror, m-am mai delectat cu Of Montreal, really good weirdo pop.

Victor: Eu mai nou ascult The Fall Of Troy, At The Drive In, black midi, Deerhoof, HELLA, Rick n Dick, TOBACCO.

Marko: Ce-a zis Victor e 90% din ce am și eu on-repeat. +Palm. +Black Country New Road.

Vladone: Astor Piazzola, Metz, Joy Division, Cold Brats.

RC: Ar da Cardinal vreodată un concert acustic dacă le-ar zice Darkside?

D: Hahahah, dar de când e după ei?? Noi am mai dat concerte acustice prin liceu în Constanța (unde ați fi putut auzi coveruri Brand New, Mac DeMarco, The Beatles) care intrau super bine, dar simțim că noile materiale nu s-ar transpune așa bine în mediul acustic. Rămâne de încercat la un moment dat, oricum.

RC: În încheiere, vă rog, un sfat pentru colegii (mai) faimoși din breaslă.

D: Uniți backstage-urile de pretutindeni! Frigiderul e pentru toți!

One thought on “The Underground Lot || Cardinal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s