Sacoșa cu prospături #178

Ca de helăuin. S-a nimerit ca sacoșa asta să fie dark, ironică, greu de dus, fantastică și chiar înfricoșătoare pe alocuri 🎃.Coven ClashSidelines Buyaaa! Direct din halele de pe docurile din Liverpool descinde în undergroundul bucureștean trioul de stonerised garage COVEN CLASH! Ar putea suna așa o știre, nu? După cum sună piesa asta, eu zic că da. A trecut anul de la lansarea albumului lor de debut ( pe care nu l-am ratat, vezi aici), a trecut peste ei și perioada ciudată în care nu știu să fi cântat pe undeva, dar ei cocleu ceva la foc mic în covenul lor din Flaros. Foarte brit și professionally under dacă se poate spune așa. Atât audio cât și video. Mai maturi, mai rotunzi la sound, chiar mai de dans la front stage. Și cică mai au d-astea că vine albumu’!!! Stay tuned 😉.Flatsharks Schwarz’s Waltz (feat. Oigăn) Proiect nou de noir-experimental/jazz-rock cu influențe de waltz. Din cuvinte n-ai nici cum gândi cum sună așa că trebuie neapărat să ascultați. Dens, apăsător, imprevizibil. Având în vedere perioada poți aluneca ușor spre un psycho thriler nemțesc – apropos, avem Oigăn ca narator în germană 😜 -. Și despre ei aud că au album în pregătire. Schön!


Casa NeagrăTrepan || 2k2o Omu’ Negru aka O.N. și-a făcut Casa Neagră 😜 cu alți doi tovarăși FLip Filipescu și MAD aka Faraonu’. Știți ce-i un trepan? Un instrument de chirurgie în formă de sfredel, folosit la trepanații. Te ia cu groază doar când auzi asta. Stai să auzi piesa. Dark groovy hip hop pe mai multe voci și cu versuri ba șuie, ba pline de sens Final cu insert bollywoodian 😊. Sper să-i guste lumea.


Barter O mască de erou O trupă care are vreo 5 ani de existență, dar care n-a ajuns în sacoșa cu prospături până acum. E și vina lor că n-au fost prea activi. O piesă cu haină de indie folk, cu însăilări de alternativ și multă calitate instrumentală pe chitară și drums. Inuendo-urile vocii lui Matei sunt neașteptate, dar de fapt ele fac parte din sensul versurilor, cred. D-aia pare o piesă care are, dar n-are legătură cu contextul actual. O piesă despre măști, dar nu neapărat cele de helăuin, ci mai degrbă cele pe care le purtăm în fiecare zi. Depinde din ce zonă o asculți 😊. Și mai multe concerte, când s-o putea, băieți.


To The South, Bluebird Soft Tissues A doua piesă de pe Soft Tissues care primește videoclip și al treilea clip all time al acestei trupe din Cluj pe care o îndrăgesc mult ♥️♥️♥️. Îmi aduc aminte emoțiile pe care le-am primit la concertul din Expirat (vezi aici). E o prezență aparte în peisajul nostru muzical. Ca o descindere islandeză pe tărâm mioritic. Vocea elfică a lui Sorin și o curgere cvasi-minimalistă a muzicii te trage spre meditație sau spre o călătorie revelatoare, fantastică. Ca un scăldat în ape pure, ca o renaștere. Asta o fi și cheia clipului ? Ce credeți?


Dan ManciuleaAm înfrânt Aici partea dark e în versuri. Cam dor. Am auzit piesa la radio, dar n-a recunoscut-o shazamul lăsându-mă în ceață. Am zis ba că-i Artanu, ba Sarmalele Reci. Nope. E un personaj nou pentru mine. My bad. Din punct de vedere sonor l-ai putea plasa superficial în zona folk, dar utilizarea instrumentului de suflat (tubă, trombon, ce-o fi), viori, poate cobza pe locuri, plus ironicele versuri, mă face să plasez piesa, un pic forțat, spre un dark cabaret à la The Tiger Lillies sau piesele mai potolite de la Gogol Bordello. Nu-mi lasă impresia de nostalgic după vremurile vechi, ci mai degrabă un artist căruia îi stă bine cu carnetul de sancțiuni gata de arătat societății care o ia razna. Big up!


Sex Pula PistolNoaptepulă! Pardon de titlu, dar trebuie să-l redau exact 😜. Parcă văd un party de helăuin, d-ăla dat cu un casetofon gen ’90s, cu luminițe, la care urlă toată lumea de vin vecinii disperați că de ce-i toată lumea cu plua-n gură 🤣. Zici că-i replica parodie la ceva ASIA. Aș fi vrut să vă zic de pe ce album e piesa asta, dar vă las pe voi să căutați că s-au enervat băjeții și au pus toată opera lor AICI. La liber. Ca să nu mai stea la plua spotifai, iutiub și altele. Cu plăcere!

P.S. Mi-am primit un tricou de la ei la fix pentru helăuin. Party de-aș avea. Pulțumesc!


Ordinul NegruVodevil Isais You want it darker? Na d-aici. Premieră la sacoșă de la trupa de black metal din Timișoara. Spre rușinea mea, că trupa are vreo 15 ani de existență deja, nu i-am prins prin niciun live. Și-au lansat anul ăsta EP nou, Nebulisa (pe care-l puteți lua de aici), de pe care vine extrasul ăsta cu tot cu clip. Foarte experimentală abordarea în piesă cu multe inserturi vocale sau instrumentale neașteptate. Nici clipul nu-i mai prejos, fanii simbolisticii primind 6 minute de materiale de descoperit 🤘.

One thought on “Sacoșa cu prospături #178

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s