Dăm un shot*? RAPAX

Hai că am reușit să ajung la bar. Coadă mare. Aștept și arunc ochii împrejur să văd peste cine mai dau. Pe geamul mare care dă spre intrare văd bouncerul discutând cu niște roacări tineri. Piele, plete, atitudine, tot ce trebuie. Las coada, că și așa nu înainta, și ies să văd care-i treaba. Erau RAPAX-ii veniți tocmai de la Bacău. Io către bodyguard: E ok, man Sunt cu mine. Mulțumesc. 

Io cătri ei: Hai! Bine ați venit! Regulile-s reguli, dar pentru o vorbă și o cola merge. 

RAPAX: Bine te-am gasit! Mulțumim din nou că ne-ai luat cu tine, Răzvan. Serios mulțumim,  Alexandra mai avea un pic și se lua de tipul de la intrare 😄!

Io: Ce vânt vă aduce? Să nu ziceți că aveți vreo piesă nouă la voi. 

RAPAX: Crivățul sigur nu, însă Vlad și Tudor au admitere anul acesta și am zis să mergem în recunoaștere prin zonă,  poate le pică o facultate cu tronc. Asta și o ședință cu producerul nostru, Mihai Grecea, știi, în legătură cu single-ul pe care l-am lansat, Demise.

Io: Pe bunee!? Cu clip, cu lansare, cu tot ce trebuie? 

RAPAX: No doubts, un videoclip ca la carte, cu regizor, cu scenariu, poveste, nopți de filmat în locații de orin jurul Bacăului, pe scenă fără public. Cu cântat până la epuizare, efectiv unii și-au rupt corzi, bețe de tobe, chiar răni la degete. Bine, e lansat în online media, că, na, e pe pauză globală în lumea concertelor, dar ne revenim noi și cu asta. Abia așteptăm să facem un tour în forță, când vom avea din nou liber la scenă. Io: Cum de generația Z mai ascultă metal? Aveți fani? Concerte la activ? 

RAPAX: Cântăm din 2017 și am avut  ceva concerte, la festivaluri locale sau evenimente rock organizate pe scenele din oraș. Am ajuns și la un festival de pop-rock anual de la Tg. Neamț,  am cântat în The Stage, Valhalla în Bacău,  apoi pe unde am prins în aer liber, iar vara asta la Insula Fest, un festival nou, unde ne-am simțiti fantastic în aer liber și cu sound bun. Sperăm să fim la Posada la anul în condiții normale de rock, adică așa cu un mosh cinstit, adevărat, fără măști. Noi zicem că avem fani prin Bacău, vorba umblă repede și pentru că e ceva nou și cool e și interesant, mai ales în rândul celor de vârsta noastră. Dar ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă prin mesajele noastre și sperăm ca piesele noastre să placă la cât mai multă lume.Io: Piesa nouă despre ce e? Ce stil abordați? Ce temă? Dați-mi niște cuvinte că poate o plasez mai departe. 

RAPAX: Demise este despre o mare problemă de care se izbește lumea de azi, frica de a rupe lanțul nesiguranței și lipsa de respect cu care sunt tratate lucrurile în general, în mai toate domeniile. În povestea din clip este vorba despre un rocker tânar care nu mai vrea să meargă după tiparul ales de altcineva pentru el. Alege să își facă singur drumul către societatea și umanitatea la care visează. La capitolul stil muzical, nu stăm o clipă locului, ne place să experimentăm diferite abordări dar care să mențină o oarecare muzicalitate, sens și Groove.

Io: Bun așa! Hai, aveți grijă! Și salutări la Totem și la Brockerși

* în realizarea acestui articol nu au fost folosite produse pe bază de alcool. Nu încurajez consumul de alcool înainte de 18 ani. Și nici după aia în exces.

Lansarea în online a piesei și clipului Demise este joi, 12 noiembrie de la ora 12:15 pe pagiana de facebook RAPAX. Am avut un preview și vă zic că e un scurt-metraj în sine 😉.

2 thoughts on “Dăm un shot*? RAPAX

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s