Sacoșa cu prospături #182

M-am nimerit la hala de rock din piața de underground. S-a umplut sacoșa imediat 🤘


Ska-nk Ăsta sunt eu Au trecut 10 ani și nu s-au maturizat băieții ăștia. Și ce bineeee!!! Ska-punkerii de Baia Mare, tipii ăia cu Arată-i co iu, sunt la fel de puși pe dume muzicale. Sunt genul de trupă easy party starteri, pentru ei viața nu-i o luptă decât cu sticlele de bere și glumele. Așa-i și piesa asta. Se lipește imediat de ureche și parcă ți-i al naibii de ciudă că n-ai pe unde să te pui în cap pe ea. Stilul lor e rămas undeva în anii 2000 și uite că merge și acum. De clip nu mai zic. Aș pune pariu că scenariul e făcut tot de ei 😉. Hai luați-vă doza de bună dispoziție că avem mare nevoie de ea.New Proscenium | feat. Örs SimonSave the light Premieră la sacoșă. Metal simfonic din Târgu Mureș executat la două voci. Le-a ieșit bine, vocea tipului e demențială și se potrivește cu solista trupei, doar că ar mai merge niște lucru la sync. Îmi place că nu exagerează cu inserturile simfonice ci este exact ce trebuie să dea doza de epic și sofisticare. Să mai auzim de (la) ei 🤘!Your Midwife on IceCine ești tu să ceri? Exquisite stuff. Nu degeaba sunt printre finaliștii ediției a doua de DeerMusic. Au și lansat piesa în buza etapei a doua. Bună mișcare 😉.O piesă acustică executată foarte mișto. Nu știu dacă e scrisă să fie acustică sau are și formă full electric, dar versiunea asta pune în valoare calitățile lor instrumentale. Și vocale, că are băiatu’ lead vocal un ruggish voice prima-ntâi. Plus un insert de beat box și all band backing vocals. Bine, Craiova! Au pus și subtitrare-n engleză la cererea publicului.Somnușor Nuzinu Colectivul creator de la Supersomnic Records, un demers pe axa Cluj-Moldova ne mai livrează un experiment după Extraordinar. Electro-psihedelicul lor vine asortat și cu o trompetă care parcă e sunetul alarmei ceasului auzit prin somn de dimineață, face legătura între realitate și senzația de plutire a REM-ului. Joaca lor prinde contur și consistență și ce fain ar fi să se finalizeze cu un material discografic.
SEX PULA PISTOLLILI Cunoștințele mele muzicale sunt depășite de amalgamul de stiluri, aparent antagonice. Și totuși la Nunta din Cavou din 1888 s-a cântat asta. Manea-rock trip-hop psihedelizată? Dar am dat-o tare-n boxe și sambag dacă nu te scoate din groapă la dans. Care aveți posibilitatea și bunăvoința să-mi zică și mie ce spune pe invers pe la minutu’ 3 😜.ANGER DOSEDeath by Carbon Al doilea extras pe single cu clip de pe albumul de debut Aimless Generation lansat la sfârșit de septembrie. Filon de hardcore cu influențe din punkul anarhist. Te prinzi și după logoul lor dacă ai văzut multe ziduri din zonele mărginașe ale Londrei. Intrarea lor pe scena extreme de la noi e în sync cu vremurile. Toți avem un Anger Dose crescut și ce te potolește mai bine decât un circle d-ăla adevărat? Mă ia cu furnicături și când scriu. Pus pe lista post-pandemică la concerte must-go 🤘🤘🤘.


Olly of Queens19 November Un revival de rock alternativ California style care m-a dus direct la soundul MTV-ului ăla bunu. Acum un an scoteau Funkedelik și o ardeau pe funk-rock, acum revin la prima dragoste. Experimentează fetele. Damn, ce mă încurcă chitaristul că tot îmi vine să zic trupa de fete Olly of Queens. Bun vibeul piesei, de cruise, de păr prin plete.


ALLOVER The Balad of a Raven Premieră la sacoșă de data asta din Timișoara. Io vă zic, vine o generație de puști din spate de-o să ne zdruncine reumatismele cu muzica lor. Dau întruna de trupe tinere care cântă foarte matur, sonor și liric. Dați vă rog tare piesa asta în boxe. O să găsiți o mulțime de influențe plăcute în soundul lor. Au deja albumul de debut – IT’S ALLOVER – care ar fi trebuit lansat cum trebuie, dar covid. Să treacă naibii odată să nu le taie din avânt. Binessse!!! 🤘🤘🤘


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s