Sacoșa cu prospături #188

Ai zice că bate vântul pe tarabele undergroundului, că vacanțe, că sarmale, dar de unde? Marfă de dinainte de sărbători, dar proaspătă, și chiar marfă de 2021!! Hai că se poate mai bine!


Jack of All Trades#EA Piesă scoasă chiar de 2 ianuarie. Cu sarmaua-n gât și cu gândul la EA, mereu neînțeleasa, mereu surprizătoarea, uneori enervanta, dar tot timpul dorita. Mie mi se pare o schimbare de stil la ei și, poate, cea mai bună piesă a lor. Mai dau o ureche ca să mă conving. Un indie alternativ catchy, bine prelucrată, s-au maturizat la sound. Le-a prins bine 2020 pare. Păstrați piesa să o aveți la îndemână de v-day sau 8 martie 😉.Toulouse LautrecIubita mea doarme N-au scos nimic pe 2020, dar par hotărâți anul ăsta. Tot Ea, iubita, e vedeta. Or simți ceva artiști ăștia că prea s-au cristalizat subiectele la început de an. O linie melodică atât de simplă, dar atât de direct ajungătoare la liniștea aia la care mulți tânjim. Bine, poți asculta cântecul ăsta în mai multe chei: “Ah! ce bine că doarme că am și io liniște” sau “Ah! Ce frumos doarme și ce fericit sunt că-s cu ea”. U choose 😉.
KIFUn drum Băi, da’ știu că explorează trupeții ăștia! S-au dat la apă în pandemicul 2020 și au deja trei single-uri foarte eterogene ca stiluri. Pe ăsta l-au parcat mai spre rock’n’roll d-ăla de bikeri. Cred că e tare interesant la sesiunile lor de compoziție în care se pun influențele personale pe masă și tre’ să iasă ceva. Un drum 😊… interesant.RoadkillSoda Hourglass A band with balls! Au dat albumul SAGRADA, al șaselea al trupei, imediat cum am ieșit din lockdown cu o lansare livestream din Expirat. Altfel ar fi stat treburile, turneul și sold-out-urile într-o realitatea paralelă non-covidiană. A fost în schimb foarte bine primit de fani. Ca o evadare. Hourglass e piesa 12 de pe album, un stoner acustic, care a primit un videoclip filmat în Boogie Bar. Break the hourglass, let my spirit go… un vers cât o eliberare din coșmar 🤘.SPAM DOR Schimbăm barul. Stilul însă, neașteptat, rămâne tot pe acolo deși vorbim de trupa SPAM, un flagship al folkului autohton, dar care vine cu o interpretare blues-rockish a dorului. Da, băi și nouă ne-a fost Dor de voi. Să vă auzim, să vă vedem, să vă simțim. Măcar de-o bere pe an. Hai cu anu’ normal cu voi pe scenă și noi pe-acolo, prin fața ei. Dor, un cântec pentru cei care-am rămas și e musai să ne revedem.Elven Birdthe Ocean (live session with harp) Premierăăă! Prima harpă la sacoșă 😊. the Ocean e de pe The Japanese Tree, albumul pe care ni-l pregătește cu mare grijă Iulia și sperăm să ne bucurăm de el anul ăsta. Muzică venită din cer. N-am multe epitete de pus lângă ea. Las sufletul să se bucure.Ceinaru We are the one Rămânem în atmosfera chill, dar mai punem niște bit de la Ceinaru. Chill la kill, bro, pe piesa asta. Mi-au ascuns-o botzii prin feed, dar am dat de ea. E bine că se ține compoziția de el, de Doru, prin toate proiectele lui chiar dacă O.N. e în pauză nedefinită. Recomand piesa cu privit de asfințit.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s