Piesa AIA pe 2020

Foto extrasă din videoclipul realizat de LuisaCubeSe făcea că era o seară de sfârșit de iulie 2020. Într-un an normal aș fi fost deja burdușit de concerte și festivaluri, dar nu. Era primul concert post-pandemic și venea cu toate regulile, poftele și fricile lui. Venea cu om la lună și lansarea unul Dans, unui dans colectiv, a lor din bootcampul pandemic și al nostru de după ecranele care ne lipeau de ei. V-am povestit experiența deja, doar că nu v-am spus chiar totul 😉.

Pe la finalul concertului, după ce deja intrase bine muzica în noi și parcă uitasem de ce e după gardurile arenei a început să bată o inimă. Am zis “Ah, uite ce intro mișto! La ce-o fi?”. Intro-ul a continuat cu un sunet care te chema cum cheamă un far marinarul rătăcit. S-a revărsat apoi vocea lui Doru peste noi. Versurile de abia se auzeau, dar totuși le înțelegeam ca și cum erau din noi. Era un altfel de piesă decât restul de pe Dans. Toate piesele au fost intime, despre trăiri și sentimente. Asta era dincolo de ele. Nu înțelegeam de ce mă atrage cum e atrasă efemerida de lumina stâlpului de iluminat.. De fapt mi se deschiseseră toate platoșele pe care le porți de obicei cu tine prin public și muzica ajungea chiar acolo, acolo unde nici tu n-ai curajul să spui minciuni. 2020 a fost anul în care am zis de cele mai multe ori “Noapte bună!”. A fost anul în care mi-am dat seama că Noapte bună are magia lui Te iubesc spus ei, lui sau puiului.

La sfârșit de 2020 piesa a primit și un videoclip cum nu se putea mai potrivit venit de la Luisa Cube care a prins în imagini mai bine decât pot eu în cuvinte sensul acelui Noapte bună.

Da, asta e pieasa care m-a ales pe 2020 ♥️.

One thought on “Piesa AIA pe 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s