Meat & Grill: Lunatic

Pe la început de decembrie 2020 îmi aducea feedul feisbucului spre atenție un videoclip al unei trupe necunscute mie, Lunatic. M-a cucerit piesa, m-a uimit un pic mesajul și mai ales tupeul cu care era cîntat, a la Beastie Boys. Mi-am pus în gând să aflu ce-i cu ei și uite că am făcut-o.Io: Salutare! Ce-i cu voi? De unde ați apărut?

Lunatic: Ne-am format în 2018 în cadrul companiei în care lucrează trei dintre membri. Totul a pornit pe balcon, la o țigară, când Robert și Dan discutau despre muzică și trupele în care au mai fost și s-au gândit că n-ar fi rău să înceapă un nou proiect. Inițial trebuia să fie ceva ușurel, pentru distracție, axat în principal pe cover-uri. Și a fost fun o vreme, am mai schimbat oameni, idei, dar odată cu sosirea noilor membri (în special Marius la tobă) am hotărât să renunțăm la covers și să ne compunem propriile piese, pentru că am descoperit că aveam o mulțime de lucruri interesante de spus. 

În formula actuala Lunatic este: Cătălin Constantin – voce, Robert Romanca – chitară, George Tacciu – chitară, Dan Isop – clape, Radu Hârșulescu – bas/voce, Marius Deak – tobe.

Io: Voi individual ați mai avut aventuri prin alte trupe/proiecte muzicale sau sunteți la prima încercare?

Lunatic: Robert mai are două proiecte la activ (Untitled, BARS), Marius a mai bântuit scenele cu alte trupe (NotThatKind, StereoBites, Guilty și BARS împreună cu Robert), Radu rupe norma de experiență (Mass Denial, 7 Aripi, Different Reality, Shifters, the Union), Dan (Ego Impulse, Toybox). George și Cătălin sunt la prima încercare de trupă, Cătălin având la activ și un proiect solo început înainte de deveni … Lunatic. Așadar, dacă adunăm toate concertele susținute, ar rezulta o medie de cam 25 de concerte de căciulă/bască/șapcă/joben… 

Io: De unde LUNATIC? Cum ați ales numele?

Lunatic: Așa a zis toboșarul. Nu ne puteam opune pentru că e obișnuit să lovească în chestii. Sună bine Lunatic, nu? Oricum, numele reprezintă un fir roșu pe care îl veți regăsi în mai multe piese. O mare parte dintre ideile noastre sunt puncte de vedere un pic … lunatice asupra chestiilor care ne înconjoară. Următoarele 4 piese lansate vor clarifica acest aspect 😊.


Io: Piesa TRANDAFIRI v-a asigurat un debut fulminant. Ați trecut de 120k viewuri pe youtube. Ați ales momentul lansării? Ați plănuit cumva să fie legat de alegeri?

Lunatic:  Nu a fost plănuit, așa s-a nimerit. Piesa era în lucru de câteva luni bune. Cu ceva timp înainte de lansare, am tras mai multe piese în studio, iar Trandafiri nu era prima în ordinea de lansare. Dar momentul ni s-a părut oportun și rezultatul s-a văzut. Apoi, ca să nu lansăm un lyric video am găsit niște trandafiri, ceva lumini, niște prieteni dispuși să stea câteva ore zdravene în frig și să ne filmeze bocancii. Și-am încălecat pe-o șa, și-am lansat piesa… fix așa. Io: Probabil că nu veți fi clienți la zilele orașelor/comunelor prin juma’ de țară. Vă afectează?

Lunatic:  Realist vorbind, nu ne doream să cântăm la ziua vreunei comune cu primarul stând țanțoș alături de noi pe scenă. Dar cine știe, poate ne cheamă chiar fata primarului să îi cântăm la propria nuntă 😊.

Io: Urmează ceva materiale sau sunteți genul de trupă one-hit and run?

Lunatic:  Cât timp e cu pandemie, o să mergem pe sistemul Hit & Run & Repeat. Când s-o da liber la cântări nu mai scăpați de noi. Avem planuri mari și foarte multe idei mișto (sperăm). Vrem să fim un nume pe scena rock din România. Urmează multe piese (vrem să fim siguri că nu vom fi chemați nici la zilele comunelor din cealaltă jumătate de țară).


Io: Cum v-ați defini stilul ?

Lunatic:  Suntem șase în trupă iar gusturile noastre muzicale sunt destul de diverse. De la alternativ la progressive șamd. Cumva reușim să ne aliniem. La urma urmei, muzica e un limbaj universal și, indiferent de gen, tot despre Do Re Mi vorbim. Mai puțin Marius, care mai mereu ascultă un gen mai dubios în căști (Tic-tac-tac-tac, Tic-tac-tac-tac…). 

Există niște caracteristici pe care le veți regăsi în mai multe piese: smart/witty lyrics, un melanj de agresivitate pe chitare cu balansul dat de tobă,bass și clape. Și mult experiment. 

Io: O trupă de la noi cu care v-ar plăcea să împărțiți scena?

Lunatic: Oho! Să fie scene de împărțit și le împărțim cu oricine face muzică bună. Nu ne-am gândit la cineva anume, dar suntem deschiși la orice propunere. Am fost de multe ori la concertele unei trupe și am descoperit acolo o trupă nouă cu care am rezonat, deci sistemul funcționează. Io: Cu ce s-ar îmbăta Lunatic? Țuică, șampanie sau bere?

Lunatic: Dacă e pe protocol sau cu gașcă mare, ne îmbătăm cu ce bea toată lumea. Dacă nu, începem cu figuri și pretenții. Oricum, politically-correct este să spunem că nu bem, nu fumăm și nu vorbim urât, deci alege tu ce să scrii în articol 😜.
 

Io: Un gând pe 2021?

Lunatic: Cel mai bine au spus-o băieții de la Subcarpați (respect!). Venim și noi cu ei la pankăreală.

Abia aștept live-uri sa mănânc scena pe pâine
Aș pleca acuma cu baieții, nu mâine
Visez la primul concert în fiecare seară
Să mă strâng cu voi și să facem pankăreală


Io: Mulțam și spor maxim!!

Lunatic: Mulțumim și noi și te așteptăm (curând) la prima cântare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s