ATTN / The Boy Who Cried Wolf – Bellicose


Trioul bucureștean TBWCW are deja vreo 8 ani pe zona de metale de la noi. Dar de abia acum ne dă albumul al doilea- Bellicose– așa că e un eveniment important care n-ar voie să scape fanilor de gen.

Clashul creativ dintre metal/hardcore și punk dă un produs cu un sound foarte, foarte tare! Eu cred că fanii ambelor stiluri, care nu-s prea îndepărtate când vine vorba de fuck the system, vor aprecia cross-breed-ul ăsta de le iese lor. Ca să nu mai zic că pe ici pe colo se simte și feelingul, chiar și așa pe sonoritățile rough înecate-n distors și growl.

TBWCW însemnă vocea lui Clor (Breathelast.), dar și a lui Bogdan “Bacovia” (CHESTER) pe alocuri, chitările&bassul tot Bogdan, tobele lui Alex. Pe piesa The March apare chiar și o colaborare neașteptată cu ZDA la voce pe un gen unde n-am mai auzit-o până acum.

13 piese/ aprox 40 minute. Doar două piese sunt mai lungi, restul fiind sub 3 minute, iar unele chiar sub 2 minute, aici fiind clară influența punkului. În rest se alternează în interiorul și între piese între metal/core și punk, dar nu poți spune că vreun stil predomină. E un echilibru compozițional pe o stare generală de protest și stare de război cu noi, cu lumea, că nu degeaba se cheamă albumul Bellicose. Pe niște vremuri când fără să vrem uneori ajungem toți pe picior de război, când antagonizarea pe nenumărate subiecte pare de nestăvilit, când vioența se regăsește chiar și acolo unde era altădată pace, strigătul lupilor vine ca o exorcizare pe distors și vă poate aduce liniștea după o ascultare cap-coadă. Pe care o puteți face pe bandcampul trupei. Bineînțeles respectând munca artiștilor 😏. Dacă aș menționa o piesă preferată asta ar fi The Night After. A voastră?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s