Sacoșa cu prospături #189

O sacoșă ca un montagne russe. Vă ia ba tare, ba ușor și la sfârșit mai vreți o dată 😜.Trip ManillaBALAMUC TANGO Ce are în comun Eminescu, Veneția și Argentina? O piesă de la Trip Manilla 😜. Hai că v-am dat de studiat. Dar musai cu piesa asta pe fundal. Stilul Trip Manilla am încetat să încerc să-l mai definesc. Și asta e de bine. N-ai nevoie de Shazam să știi că-i o piesă de-a lor, dar în același timp poate fi o teză de doctorat să decriptezi muzical ce-i pe acolo cu tema cum o dai din tango în manea și să-ți placă. Un videoclip ca de balamuc domestic, dar, din păcate, cam prea familiare imaginile pentru realitatea carpato-danubiano-pontică. Mă întreb ce-o fi cu Ana Coman pe acolo. Oare…😉?


Claiming ApolloWhite Devil Băi, ce debut!! Cel puțin pentru mine. Nu știam de ei și m-au impresionat de la prima auzire/vizionare. Foarte important videoclipul care se îmbină perfect cu piesa. Dacă ești fun filme polițiste o să te fure video și poate nu ești atent la coloana sonoră așa că mai bagă o fisă. Eu am crezut inițial că asta și este, un teaser la ceva film ce urmează să apară, dar căutând un pic mi-am dat seama că nu. Trupa a creat teaserul și coloana sonoră înainet de a exista vreun film. Aviz amatorilor. E carne de scenariu bun acolo. Și de pogo la scenă 😊.


TOVEAs per usual Iar am avut impresia că o aud pe Dolores în vreo piesă pe care n-o știam. Dar nu. Este Tove care se încăpățânează parcă să rămână un mister, o necunoscută pentru publicul larg deși ar putea să rupă! Pe 2020 ne-a lipsit, dar acum începe anul promițător. Să fi fost 2020 un sfetnic bun? Pare că merge bine colaborarea cu frații TKS. A day dream indie mood for you 😊.


FiRMA Lumea mea Primim încă un single din coloana sonoră a must-see piesei de teatru Deșteptarea Primăverii de la Teatrul Mic. Majoritatea pieselor din coloana sonoră sunt deja scoase și ne putem bucura de ele așa până o ieși albumul, sperăm curând. Ascultată așa, de una singură, piesa e extraordinară. Pusă însă în contextul piesei capătă valențe care te strivesc și te ridică în același timp. Mark my words! Când o să vedeți piesa și vine momentul din piesă o să vă vină să vă suiți pe scaune cu tot cu personajele. Eu zilnic mă arunc de pe câte un munte/ Doar așa pot săruta cerul pe frunte…♥️We Are CreepzZenit Timișoara rulz pe electronică. Mă risc să zic asta, dar o fac și ca să întărât pentru că văd un interes crescut pentru zona asta la noi ceea ce mă bucură. Duoul timișorean are inclusă piesa Zenit pe compilația Psihodrom One scoasă anul trecut de labelul pe zona asta de muzică PSIHODROM. Zenit e un fel un fel de Nils Frahm cu veleități dance. 10 minute, dar merită.


Alira MunUndo Space Rămân în zonă ca să vă aduc la urechi cea mai recentă piesă a unei artiste care continuă să mă impresioneze. Universul pe care ni-l propune e aparte, nu-l pot încadra în nimic și totuși știu că-i al ei. Acum vine și cu feature-ul Undo, unul pe care mi l-am dorit și eu de multe ori, și căruia ea îi găsește locul. Vă recomand să ascultați și alte piese de-ale ei pentru o înțelegere mai bună a ceea ce zic, să nu pară că bat câmpii 😉. Uite ce zice Călin, fervent căutătorul de muzici electronice pentru publicul lui din cluburile bucureștene: “Cu Alira, de când Răzvan mi-a prezentat acest proiect, totul a devenit impuls magnetic instant cu release-urile AM. De a le asculta, cumpăra ( bandcamp ), re-asculta.
Undo Space este sinusoida de electronică pe o fundație superb creionată de synths & clicks & beats. Dacă nu s-ar fi inventat până azi deltaplanul, la o primă audiție a UndoSpace, cineva sigur ar fi ieșit cu schița unui plutitor de acest tip sub braț. Portanță asigurată.”Cloverfield Winter feel Dacă nici ciucanii nu știu cum e winter feel 😜 !? Da’ nu-i despre iarna aia de afară piesa asta ci despre iarna dinăuntru, aia de după. Un indie alternativ cu iz nordic și o voce aparte cu potențial mare dacă se ia în serios. Primele 2 minute ale piesei sunt un fel de build up pentru minutul final care rupe. Oare când o să ajung să-i văd și live?Twelve WorldsCapo A treia piesă din proiectul ăsta e și cea mai pe gustul meu. Pe miezul indie se grefează ușor shoegaze, ușor psihedelic, dar în tușe simple, liniștitoare care intră pe unde trebuie. Bine ales coverul video. Cam de acolo e piesa și acolo trebuie ascultată 😉.


Marius DașcăuLennon And McCartney Are Marius o provocare cu el însuși ca să-i iasă, iar, de un album în decembrie. O piesă pe lună. Să-l țină! Prima a venit deja. Lennon and McCartney, un folk rock foarte optimist, scrisă în stilul McCartney post Beatles. Puneți un reminder pe ea că poate vă trebuie de v-day 😉.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s