Dăm un shot? ZØLTAN

Scanam mulțimea din clubul meu imaginar după o față cunoscută. Ochii mi se opresc în schimb pe un tricou cunoscut, cu un mesaj care mi-a mers direct la suflet anul trecut de la prima citire…Apoi îmi dau seama că purtătorul era chiar ZØLTAN cel la care-l văzusem.

Io: Salutare, ZØLTAN! Ce bine-mi pare să te văd! Trebuie să-ți mulțumesc pentru mesajul ăla care mi-a dat speranță în 2020 pe plan artistic. Cum a fost 2020 pentru tine?

ZØLTAN: Salut, Răzvan! Mă bucur că avem ocazia de a schimba câteva vorbe, din nou, şi-ţi mulţumesc pentru feedback-ul legat de mesajul inclus la finalul videoclipului Hey World: 2020 Won’t Kill My (he)Art! 2020 a fost ca un somn lung, uneori tulburat, dar care a trecut aproape pe neobservate. Dacă e să mă gândesc la toţi cei care au avut de suferit şi de luptat în mod direct, faptul că noul context nu mi-a permis să profesez – în primul rând, ca basist – este doar o nuanţă. Sunt recunoscător pentru faptul că sunt sănătos şi mă gândesc cu recunoştinţă la toţi cei care şi-au asumat un rol de a ne apropia de lumină, de vindecare, de normalitate. Faptul că am reuşit să realizez în 2020, în contextul dat, împreună cu Vlad Cătană, două videoclipuri, e o mare bucurie.
 


Io: Hey World este al doilea extras de pe un viitor album, nu? Primul single a fost Black Christmas. Mai ai vreun single în lucru?

Z: Intenţia mea a fost să lansez materialul unui EP, single cu single, fiecare cu videoclip. Am avut în vedere în total şase piese, dintre care, aşa cum ai spus, primele două sunt deja online: Black Christmas şi Hey World. Urmează lansarea celui de-al treilea single, No Deal, pe data de 5 februarie. Da, am şi alte piese în lucru, dar contextul actual mă obligă să-mi reconsider planurile iniţiale.

Io: Și vine cu videoclip tot la fel de intens și plin de mesaje ca Hey World 😊 ?

Z: Cred că va fi un videoclip intens, dar într-o altă direcţie. Va fi mult mai intim şi mult mai provocator pentru suflet. Teaser-ul oferă o mostră în acest sens.  Io: Acum că ajungi la 3 single-uri poți da ceva inside info despre următorul album? Cum se va chema, pe când lansarea?

Z: Intenţia mea este să încep lucrul la un material mai amplu, primul album. Cred că e nevoie nu doar să mă ocup de ideile noi, ci şi să le contextualizez. Mi se pare că începe să se contureze o direcţie clară şi cred că va fi nevoie de o interiorizare consistentă pentru a ajunge la un rezultat care să deschidă un nou capitol.

Io: Ce fain ar fi să pot ajunge anul ăsta la un concert de-al tău. Ceva speranțe, prospecte, propuneri pe 2021?

Z: Mulţumesc, dar deocamdată nu cred să intre-n discuţie vreun concert. Partea creativă va însemna prioritatea absolută, în continuare.

Io: Deal! Până atunci No Deal pe 5 februarie 😊 ! Spor și să ne vedem sănătoși, cu chef de muzică!

Z: Îţi mulţumesc frumos, Răzvan, pentru gesturile generoase făcute în direcţia proiectului ZØLTAN şi pentru amabilitatea de a mă primi în casa ta virtuală!

One thought on “Dăm un shot? ZØLTAN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s