Sacoșa cu prospături #192

Era așa ceață că în loc să intru în hală la underground cred că am nimerit la teatru. Sau nu 😜?Carousel Saviour Like de la prima ascultare pentru doar al doilea single al clujenilor de la Carousel. O combinație de stiluri din zona alternativă a rockului – prog, core, poate djent sau nu metal – foarte inventivi la secția ritmică și la linia de bass. Plus o voce – cred că-i doar un vocal- care acoperă de la scream la melodic. Să nu mai zic de intro și outro care parcă-i electro-gospel. Poate vine un album anu’ ăsta 😉?


Guilty Oblivion Rămânem pe alternativ doar că mai puțin distors și mai multă melodie, de la trupa transcontinentală Guilty. Hotărât lucru e că trupeții ăștia sunt puși pe treabă și ne livrează single-uri aproape lunar. Cu tot cu videoclip. E clară intenția, nu 😊 ? Cam prea “dulce” pentru mine, dar poate să vă prindă versurile pe unii în perioada asta 😉.Your Midwife On IceSecolul anume Băgare, băgare… în ea de transformare 🤣. Ce găselniță de vers pe oltenii ăștia! Una din revelațiile – pentru mine – anului 2020 începe și 2021 cu surprize. Peste layerul de rock alternativ toarnă din belșug blues și versuri de inspirație mucalit-metafizică cu mesaj pentru cei care-l prind 😉. Se joacă de-a timpul și călătoriile doar așa de dragul muzicii. Binessee 🤘!Dan ManciuleaGripa din China Tot din zona hazului de necaz ne trimite și Dan Manciulea o piesă să ne mai descrețim zâmbetele pe sub măști. Flok cu iz de country music și câte o poantă la două versuri. Atinge o grămadă din stereotipuri pandemice, din toate taberele, și prin versuri și prin videoclip. Io cred că s-a vaccinat cu ce trebuie 😉.YCCMD Superstar C’mon everybody! Da’ io primul 😜. Cât de mișto sună piesa asta a la rock-cabaret de la piteșteanul din spatele You Can Call Me Dragon. Fredonabilă, șmecheră, mioritică și iute la vers. Nu știu de ce e așa de ascuns proiectul ăsta. Așa vrea dragonul sau avem noi probleme cu valorile. Ia să mai ascultăm o dată versurile 😊


Black WaterTogether as one Brașovenii mai scapă un single cu videoclip de pe viitorul album Ocean of Scars care va fi lansat … mai bine vezi aici ce zic ei. Synth-pop/darkwave tehnic vorbind, dar io prefer dance-rock pentru că piesa asta te mișcă la cap și trup cam cum o reușeau înaintașii lor din ’90, aka din adolescența mea 😊.KIF Falling O trupă care-și caută stilul undeva tot prin anii ’90. Fain la ei este că nu-și închistează imaginația muzicală în niciun gen. Experimentează. Al patrulea single, aici de față, e mai atras de spectrul rock/punk cu versuri în engleză și cu niște chestii interesante la voce. Ciuliți urechea! Oare la următorul single pe ce stiluri vor cădea 😉?Cătălin ConstantinMarțiana Aici personajul ori e ciupercit ori foarte îndrăgostit și suferă după o apariție care n-a corespuns la amoarea lui. Foarte inventiv pe parte de versuri Cătălin în toate proiectele lui. Deci, care ai o iubită pe nume Ana trimite-i piesa asta într-o marți. Cu plăcere 😜.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s