Sacoșa cu prospături #193

De-abia ce-am intrat în hală la underground și am și umplut sacoșa. Marfă multă, moncher! De dans! Show me your moves 😜!


Fantome Pașii mei (cu Ioana Milculescu) Deschidem în forță cu cea mai nouă piesă a diviziei de electro-synthpop- breakbeat din Culese din Cartier. Piesa orginală este a’ lui Mihai Pocorschi în interpretarea Doinei Matei, dar e refăcută de aproape n-o mai recunoști. Rupe ringul de dans! Faină interpretarea Ioanei Milculescu cu o voce matură pentru o așa de tânără apariție. De salutat ideea lor de a readuce la viață o piesă cu potențial. Poate mai fac 😉.


Alira MunSpațiu Prin vară ne-a dat acest electronic-psihedelic-haiku, iar acum îi vine rândul și videoclipului. Unul care îi completează stilul ei personal, original, ce nu poate fi ușor închistat în granițele unor definiții și spații și în linie cu videoclipurile anterioare. Alb-negru, natură, centrate cumva pe imaginea ei. Mega like pentru garderobă 😍.CDXX Cosmonauți Băi, am aflat de unde numele CDXX, Colhozul Digital XX. Taina-i dezlegată 😜. Synthwave retro, cu sound de “Liceenii” și versuri par-odă (am inventat eu termenul ăsta 🤣) de sorginte propagandisto-comunistă pronunțate cu accent de expat francez. De remarcat și insertul cu solo chitară de final. Călătoria continuă, dragi tovarăși, spre noi culmi șlagăristice. Și totuși nu știu cine-s. Rog să mă contateze de acolo, din viitor.ZDA Tic-Tac Pfoai! Ce ear worm pe refrenul ăsta! Le are pe zona de refrene catchy( vezi Cox și Antante ). Că ZDA crește nu mai trebuie să vă zic io. Se vede la viewuri, dar mai ales se aude la piese. Tic-Tac e foarte true la vers și oarecum deprimantă la mesaj. Videoclipul e bine realizat, m-a ținut în tensiune. Like pentru final! You go, girl! 👌ZØLTANNo Deal Al treilea single de pe viitorul album al clujeanului vine, cum ne-a obișnuit, cu un videoclip bine realizat, mai puțin intens, dar mai melancolic. Art-pop cu viori și ritm de vals care te duce undeva în popul american romanțat al sfârștului anilor ’80. Iese o treabă profi acolo ( vezi aici mai multe detalii). Sunt curios de ce mai urmează 😉.Laniard The Hive Mi-a mai sărit în urcehe o piesă de pe PSIHODROM – ONE compilation lansată în noiembrie anul trecut de timișoreni. Recunosc că m-a atras și vizualul folosit. “Electronică cu drag de bass și sincopate, blissful hipnotic, percutant și elegant “citez din Călin ( aka electronicul din Club Control). Fly high!


Doctor MonkInner Tranquility După zbânțuială vă las pe introspecție, pe chill, pe liniște cu Doctor Monk. Enjoy!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s