ATTN / Paul Seling – Heat Wave

Întoarcere în viitor, cam la asta m-am gândit când am dat ascultării albumului pe care vi-l propun azi. Am avut ceva investigații de făcut până să mă prind dacă între Paul Seling și Paula Seling e vreo legătură. Da, este. Sunt frate și soră, dar, ce e mai important, este și că sunt multe legături profesionale între cei doi. Deci premisele erau bune și nu m-am înșelat.



Heat Wave nu este vreun material de debut discografic. După o serie de EP-ur și trei albume publicate în ultimii trei ani în zona chillout/downtempo, Paul vine să explorez un nou spectru sonor. E un experiment mai ales pentru cei mai purii care au prins transformarea sonoră de la sfârșit de ani ’80 și început de ’90, în special în România unde, din cauza izolării comuniste, explozia audio a fost și mai colorată 😊. Așa este si in cazul albumului Heat Wave, care își extrage vibrația din soundul sfârșitului de ani `80. Albumul este oarecum cuprins de o nostalgie pentru vremurile când artistul probabil asculta de pe casete pirat luate de la Romană piese de la Stevie Wonder, Lionel Richie, Whitesnake sau Depeche Mode. Soundul occidentului cu procesării extreme ale sunetului – synth-uri FM sau percutii electronice este și soundul albumului care e tratat aparent ca în anii `80. Emulații de softuri vintage, drum machines și o mulțime de pachete de samples din cele mai obscure, uitate și redescoperite.

10 piese/ 40 de minute / un mix de energie pozitivă care ne duce de la chillwave la synthwave, de la deep la Chicago house, cu voci vibrante, susținute de selecția atentă de sintetizatoare și percuții electronice vintage, totul finalizat în estetică retro-futuristă. Într-un cuvânt un retro-wave numai bun de stârnit nostalgia la ceas de seară. Poți să-l asculți liniștit sau poți să-l dansezi. Oscilez între Sleep și The Mountain ca preferate. Voi?

Se poate asculta, dar se poate și cumpăra de pe bandcamp. Și, bineînțeles dați un feedback că e aur pentru artiști 😉.

Leave a comment