Băga-ți-aș muzzica în film | D-L GOE

by Teodora NECHITAPlăcerea a fost de partea mea, dar cel mai important este că prin această rubrică două dintre plăcerile mele s-au aliniat odată cu astrele și uite așa am decis să pun la cale o serie de duble prin care o curiozitate venită la pachet cu audiția unei piese să ajungă direct la sursă. Fiecare e pe filmul său când își pune în căști muzica preferată, dar cum ar arăta filmul asociat unei anumite piese prin filtrul artistului?

Primii pași pe acest covor roșu unde se întâlnesc muzzica și filmul sunt făcuți de garconii de la D-L Goe. Aceeași întrebare a fost lansată fiecăruia dintre ei, iar farmecul răspunsurilor a ieșit la suprafață odată ce am reușit să le leg și să realizez că de la o curiozitate cu un răspuns nu tocmai personal, fiecare și-a pus amprenta, aducând sub reflector ceva din personalitatea sa.Hello, domnilor!

Dacă ar fi să alegeți o piesă anume din repertoriul D-L Goe care să fie folosită pe coloana sonoră a unui film… care ar fi acea piesă și cum ar arăta filmul? (poate fi un film existent pe piață sau unul a cărui plot să aparțină imaginației voastre)

Dani Ionescu (solist D-L Goe): Dacă aș alege o piesă care să fie introdusă pe coloana sonoră a oricărui film, acea piesă ar fi Golan și o văd  categoric pe Borat partea a 2-a.

(trebuie să recunosc că am răspunsul lui Dani de ceva vreme, filmul încă nu se bucurase de succesul Golden Globe, deci eu cred că nu a fost tocmai întâmplător și printr-o citire în cărți el a prevestit reușita, fără să scoată un cuvânt 😉).

Andrei Doboș (chitară): Neața! Kaki este una din favoritele mele de la Goe, atinge acel “tight spot where you cannot scratch”! Filmul în care o văd este Lucy, la scena metamorfozei. 

P.S: nu are nici cea mai mică legătură în contextul filmului, dar vizual, pentru mine cel puțin, e la fix.

Andrei Zamfir, zis și Meegoodel (bass): 

A.Z: Ți l-ai găsit pe singurul care nu are treabă cu actoria sau cu filmele. Aș merge totuși pe Golan în ceva film românesc gen Las Fierbinți. Hai să îți zic ceva… știi cine e John Deacon?

T.N: Haha, știu unde bați.

A.Z: Unde bat?

T.N: Vrei să vorbim de Deacon ca prezență/stare. Cel care își face bine treaba, dar tot timpul rămâne în bucățica sa, fără a fi vreun adept al ieșitului în față.

A.Z: Exact. I like being in the back, that’s ideal.😉

Horea Suciu (percuție):

E greu să aleg una. Pentru mine toate piesele au un film și o poveste, dar ca să dau doar câteva exemple… 😁

Rulez de pe primul nostru material aș vedea-o integrată în ceva gen Trainspotting. Piesa 13 secunde mă duce cu gândul la ceva de dragoste, într-o vară… iar Liber și frumos e categoric potrivită unui film de acțiune, chiar pe scena clasică de urmărire.

Șerban Balaban (tobe):

Cea mai pe stilul meu piesă așa este Golan. Ar putea fi soundtrack pentru filmul Poveste de cartier.

T.N: Ce înseamnă -cea mai pe stilul tău-?

Ș.B: E cea mai pe stilul meu pentru că începând cu liceul și cu experiențele diverse de care am avut parte, m-a caracterizat un soi de “golăneală” într-un sens cât se poate de plăcut. 

T.N: Să înțeleg că te-ai vedea undeva în filmul Poveste de cartier?

Ș.B: Nu mă identific cu acel film… chiar deloc, doar că mi se pare că piesa se potrivește ideii filmului, majoritatea fiind golani și derbedei ce ajung acasă dimineața.😉

Și pentru că la final pică “cireașa de pe film” Valentin Narcis (clape) este cel care nu s-a putut opri la o singură piesă așa că a luat la rost întreg materialul Tineri, sâmbătă, duminică, dându-mi un răspuns care vă garantez că e de pus în ramă… sau pe peliculă.

Joi – “Visul lui Liviu”, r. Corneliu Porumboiu

Liber și frumos – un film despre viață în care un elev de clasa a 12-a află că are o formă ușoară de cancer și dă la medicină pentru a se specializa în oncologie, sperând să trateze cancerul în lume.

Mereu tineri – “Peter Pan”

La coada la Mega Image – filmul😉 (synopsis-ul e deja în titlu)

Flori, Fete și Băieți – dacă videoclipul lui Shaggy la It wasn’t mear avea un preambul filmic… ăsta ar fi soundtrack-ul

Nu e ceea ce crezi – ar putea funcționa ca piesă de final pe unul din episoadele seriei “Lecții de viață”

Aida – un film de dragoste adolescentină în Târgu Jiu

Bilete – un film omnibus cu 3 acțiuni în 3 compartimente dintr-un tren pe ruta București – Mangalia, în care urmărim povestea lui Mihai și a Elisabetei (octogenari); cea a lui Ducu, George și Andreea – tineri de 18-22 ani și nu în ultimul rând, povestea familiei Tudorache – prima plecare împreună cu cei doi copii la mare

Kiss and cares – ar putea fi inclusă pe coloana sonoră a filmului “Poveste de cartier”, r. T. Halacu – Nicon

Bisou – “Jeux d’enfants”, r. Yann Samuell

Gara de nord – București NonStop, r. Dan Chișu

13 secunde – unul din episoadele “Sex and the city” când Carrie se desparte de Mr. Big și ea stă pe trotuar și fumează

Golan – The Mask of Zorro, r. Martin Campbell

Acum putem trage linie. Pentru unii sper să fie prilej de a mai completa “acea” listă cu filme căreia oricum nu îi putem ține pasul, pentru alții o doză de intrigă cât să îi caute pe acești garconi și să vadă cum se situează Musiu Goe, dar, cel mai important, faceți un exercițiu de acum încolo și lăsați muzica și filmul să se completeze cum știu ele mai bine⚡️

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s