Sacoșa cu prospături #199

Grea săptămână am avut. Noroc că m-am liniștit mergând la cumpărături prin underground. Poate vă e și vouă de folos 😉.


om la lunăAripi de liliac || Acesta nu este un cântec nou. L-am auzit la Doru încă de pe la primele concerte din 2018 când om la lună era doar… un om. Acum primește însă haina binemeritată de orchestrație în formație plus videoclip din cuibul lor. Știam că va fi ceva de neratat așa că așteptam lansarea de pe radio de acum ceva zile. Cu juma’ de oră înainte, pe cea mai ninsoare de anul ăsta și în mijloc de intersecție haotică de București m-a lăsat ambreiajul. Nervi, udeală, lehamite. A venit însă fluieratul din început de piesă și toate mi s-au părut deodată mici și nesemnificative. Nervii s-au dus, zâmbetul a apărut și a mai murit un drac 😉. Descriere mai bună n-am la piesa asta. O întrebare rămâne însă. Cine este umbra misterioasă care se amestecă prin videoclip și chiar se bagă în prim plan la final?Balkan TaksimLunca || Al treilea extras pe single de pe Disko Telegraf, albumul de debut Balkan Taksim ce va fi lansat pe 28 mai. Povestea Anadolkăi continuă prin lunca Neajlovului, de data asta cu versuri în limba română și înțeleg și eu că au apărut probleme și a dispărut mireasa. Cobză și un remarcabil solo cu distors la saz electric – sper că n-am greșit instrumentele lui Sașa 😊 – apoi magie la secția de înflorituri electronice de la Alin. Nu degeaba a ajuns trupa în atenția publicațiilor de afară fiind un proiect pan-balcanic aruncat cu un picior în folclor și cu unul în muzica experimentală, de avangardă. Pregătiți-vă de un album spectaculos!Torsan/Bălan D.A.IA 30-a noapte fără lună || Vă propun să vă luați un pahar de vin și să vă luați pauză de la orice pentru 11 minute cât durează exercițiul ăsta. Un experiment sonor din studioul unui artist plastic (Andrei Bălan). O călătorie în căutarea Lunii cu Călin Torsan la saxofon sopran, Andrei Bălan la chitări și-n picioarele goale și Dan Adrian Ionescu la electrice și bass. Dacă s-ar fi născut în Germania i-ar fi iubit Berlinul 😉.
Trip Manilla & Ana Coman Contur || După un hiatus de un an vocea feminină reapare în peisajul Trip Manilla. Îmblânzirea vocii dure a lui Vali de către un timbru cald, senzual pare că este cheia spre o zonă unde nu există concurență pe la noi. Ana Coman dovedește încă o dată ce voce adaptabilă are. Nu degeaba are deja colaborări cât alte voci într-o carieră. Piesa îmi lasă impresia unui jazzy trip hop franțuzesc în care se vorbește despre … quelque chose qui aurait pu être. Uite aici ce mi-au povestit protagoniștii despre piesa asta. Totuși a cui e vocea care zice sigurele cuvinte franțuzești 😉?


Guilty Illusions never die || Hai că vine și alternativul dansant de la Guilty. Se cerea! Cred că-i prinde bine stilul ăsta. Parcă mușcă un pic din zona post-punk comercială a la Kings of Leon. Vibe pozitiv și un ritm care ar fi făcut să sară cămășile în sus pe ringul de dans în cluburi. Numai de s-ar întoarce odată vremurile alea!! Illusions never die, right 😉!?Romell AlamanUMBRE || Vă ziceam sacoșa trecută că salut inovația sonoră pe care o aducea Romell Alaman cu piesa Frunzulița și că se cere ceva vână proaspătă în genul ăsta muzical ca să țină pasul cu generațiile tinere. Ei, nu mă așteptam ca reacția să vină atât de repede. Romell aduce la sacoșa cu prospături și în urechea mea în premieră cross genre-ul Lo-Fi Folk. Și sună într-un mare fel! Cred că are tracțiunea necesară să adune în fața scenei și fani electro/chillout și pe iubitorii de folk. Big up!
Marcus AbureliusHER || Al doilea extras pe single de pe albumul BEFORE proaspăt lansat de către artistul clujean fix de vday. Electronică, IDM, erotic techno cu samplere smart și inserturi probabil din vreun film care l-a impresionat. De ascultat și cumpărat tot albumul pe bandcamp.
Four TidesSkyline || Vă las cu pianul liniștitor de la Four Tides, a cincea piesă lansată în proiect de una din personalitățile muzicale ale lui Andrei Marica. Mă încarc cu chill că trebuie să duc mașina-n service 😜. Luați-o și voi piesa la pachet pentru zile cu griji. Mulțumesc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s