ATTN/ Flatsharks – Consequences

Aici de la Oigăn… cam așa ar suna comment-ul meu pe youtube la albumul de debut Flatsharks. Trioul clujean s-a apucat de album prin 2019, a vrut să-l dea gata în 2020, dar a fost să fie martie 2021 până la urmă. Trupa e formată din muzicienii cu mare experiență: Theodor Constantiniu ( viola, vioară ), Dominic Csergő – pe care-l știm din proiectele KUMM, Urma sau Jazzybirds– ( drums, pian, melodica) și Cristian Ciceu ( chitară electrică ), plus câțiva invitați de seamă.


Vă avertizez că avem de a face cu un album de avangardă din zona experimentală a muzicii care nu e ușor de ascultat și de înțeles. Trebuie consumat iresponsabil ca să-i dai de miez 😉.

7 piese/ 53 de minute/ piese lungi specific jazzului. Stilistic e un derivat de jazz psihedelic, uneori ușor dark, cu grefe de rock din zona stoner. Pare o improvizație cap coadă, o horă distopică de instrumente, o ordine în dezordine, o gâlceavă prietenoasă între vioară/violă și drums cu arbitrajul chitării electrice și cu intervențiile dark ale pianului. Intervenții vocale avem doar pe piesa 6 Schwarz’s Waltz ( piesă care are și clip pe care-l recomand pentru întregirea tabloului) cu Oigăn pe post de narator cu ceva ce-mi pare a fi Hamlet în germană.

Piesa mea preferată e no.7, Bags of tricks, probabil și pentru că sonor e mai aproape de stoner și apare și bassul lui Sándor László pe ea. Sunt curios de părerile voastre.

Albumul e disponibil pe bandcamp și vă așteaptă să-l ascultați și, mai ales, să-l cumpărați. #ArtIsWork

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s