Dăm un shot? TKS/3310_(Suflete_în_ghiozdan)

Hai că am luat iar drumul clubului imaginar. Am fost în revizie. Eram nevorbit așa că vai de cel/cea/cei care-mi cad în fața ochilor. Doar o bere să-mi iau 😜. Dar n-apuc. Zarvă mare se aude încă de la intrare. Cin’ să fie? Erau cei trei crai kryptoniți. După cum v-am scris acu vreo 2 luni cel mai apropiat dialog cu ei a fost via inboxul meu unde m-am trezit cu ceva info despre cel mai recent single al lor SINCRODESTIN (vezi aici).Io: Da’ bine măi, ăsta da sincrodestin!, zic și mă reped vesel spre ei. Ce mai faceți? Ați ieșit la luat de inspirație din club ?

R: Haha! Dap, e un mister cum a apărut Sincrodestin. Subit și fără prea multă sinchiseală, versurile au apărut în maxim 5 minute. Rareș avea deja niște idei de melodie (care inițial nu mi-au plăcut, că duceau prea spre EDM) și am lucrat pe alea. A apărut organic și s-a conturat destul de repede. Ce-a durat mult la Sincrodestin a fost producția, pentru că și eu și Rareș suntem la început ca producători și am explorat multe variante până am trimis la mix. Mixul pe albumul nou va fi făcut de nimeni altul decât inginerul de mixing, veteranul britanic Chris Sheldon (a lucrat cu Roger Waters, Jeff Beck, Foo Fighters, Bloc Party, etc etc etc).

Io: După ce ne-ați ținut pe uscat atât amar de timp ne-ați dat deja două single-uri de curând. Somethin’ cookin?

R: Cine Râde La Urmă, primul extras, Sincrodestin a fost single-ul numărul doi ȘI ACUM urmează numărul trei: 3310_(suflete_în_ghiozdan). Produs în România. Șlefuit și finisat în UK.

Da, sunt extrase de pe album. Da, este un album. Da, este un album mult așteptat pe care l-am lucrat în detaliu încă din 2018. 

Album. În sfârșit! E doar o chestiune de resurse acum. Să găsim modalități de finanțare a înregistrărilor și producției. Vrem să-l scoatem pe disc. Va fi Double LP. Conceptual. Cu poveste și cu piese care curg ca o poveste!

Io: Deci mai aveți ceva pe țeavă 😍!!

R: Vom scoate câte un single de pe album (nu în ordinea lor firească hahah). Ne propunem să scoatem câte un single la fiecare două luni. Noiembrie răsare cu Cine Râde la Urmă, februarie a răsărit cu Sincrodestin, aprilie răsare cu 3310_(suflete_în_ghiozdan). Iunie, august, octombrie și tot așa. Asta dacă nu ne-nbogățim subit și le facem pe toate odată și atunci apare pe vinil direct, dublu disc.Io: 3310_(Suflete_în_ghiozdan)!? Pare un mesaj criptat. De la ce vine dacă nu-i cu spoiler?

R: E despre educație. Sau mai degrabă despre necesitatea imperioasă de reformă. Și acum hai să-ți dau paste din comunicatul de presă, că mi se pare foarte cuprinzător. Tot eu l-am scris 😉.

3310_(suflete_în_ghiozdan) e printre altele și o critică adusă întreg mecanismului sistemului educațional românesc, care, încă nereformat din rădăcini (de 30+ de ani), duce, la MOARTEA INDIVIDULUI.

Un sistem care suprimă exprimarea liberă, suprimă sexualitatea, suprimă credința, suprimă inteligența, suprimă identitatea, naturalețea și frumusețea oamenilor.

Copiii educați defectuos azi, monștrii de mâine.


Suicid social încă din fașă, înainte de a deveni adult.

Din păcate, încă, România.Soluția: Din partea tuturor elevilor: Revoltă. Rebeliune. Nesupunere. Exprimă liber ceea ce simți cu adevărat în tine!

Din partea tuturor educatorilor: Ascultați. Înțelegeți. Acceptați.

Sumbru dar adevărat. Cu toții știm asta.

Las totuși imaginația ascultătorilor nealterată de propria mea viziune artistică. Deci fiecare-și va face propria poveste în cap la el. E mai bine așa.

Io: Când ni-l dați? Unde? Vine cu clip?

R: Vineri la 10:30 (veți înțelege de ce), 30.04.2021, apare public pe toate platformele de streaming. Apare și cu clip, pe YT (set reminder aici).

Sponsorii noștri de pe Patreon au auzit deja piesa și au văzut clipul deja de luni, 26.04.2021, deci cu 4 zile înainte. Feedbackul de la ei e deja covârșitor. Mă bucur că rezonează și mă-ntristez că mesajul e așa de universal. Că nu e un mesaj neapărat pozitiv, știi?Io: Băi mie mi-e dor de atmosfera de la concertele voastre. Noroc că vă mai văd pe fb și TikTok. Se anunță ceva? Vreo veste bună de concert?

R: Ce pot să-ți zic e că 2021 va începe să se dezmorțească. Deja avem programat un București acustic (Grădina Urbană) pe 4 iunie, la care se pot lua deja bilete.

Io: Pe vineri atunci, cu sufletul la voi 😉. Hai la un shot!

R: HAI! să fie shot dinăla bun. Ori de la 40 de grade în sus, lichid incolor de Zalău, ori clasicul Maeștri Vânători. Vă pup! Cheers!

0 thoughts on “Dăm un shot? TKS/3310_(Suflete_în_ghiozdan)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s