OpenCamp Vaslui: 12 la rând12 la rând. Ediții de OpenCamp Festival Vaslui, mă refer, chiar și-n fatidicul și nesuferitul 2020. Într-o zonă a țării unde e talent cu caru’, dar nu prea e consecvență, putere organizatorică și poate nici voință de a face festivaluri pentru zona asta de public, este cu atât mai de remarcat ce face comunitatea din jurul OpenCamp din Vaslui. În afară de ce se mai întâmplă pe la Iași cu Rocanotherworld sau Suceava cu Bucovina Rock Castle eu nu știu să mai fie festuri de amploare. I-am luat anul trecut la întrebări (vezi aici), îi iau și acum 😜.

Io: Bine, OCV!! Bine să aud că mergi înainte! Cum e să te întorci în Paiu?

OCV: Știi cum e când ajungi acasă după ce ai cutreierat mult prin țară și eventual ai și rămas vreo 2-3 ore blocat în trafic la întoarcere? Ei, cam așa e și pentru noi acum. Ne-a fost dor, și nouă ca organizatori, și oamenilor care vin la Camp, pare-mi-se. 

Io: Încep abrupt. Mai rezistați? Ce vă mână în misiunea asta că de bani nu cred că e cazul?

OCV: Dacă rezistăm? Suntem cu toate motoarele pornite, gata să ne luăm revanșa după anul trecut. E amuzant că până pe la final de iunie nu știam exact ce vom face, dacă vom face. Dar la un moment dat ne-am uitat unii la alții, am zis: “Hai!” și de atunci lucrurile au curs. Și iată că suntem pe ultima sută de metri cu ediția a XII-a, care credem că va fi foarte tare. Drive-ul nostru stă în dorința de a scoate din monotonie orașul Vaslui și a aduce oamenii împreună. Facem asta prin muzică, evenimente culturale, caritabile și ce ne mai trece prin cap. În special pentru cei tineri facem asta. Încercăm să acoperim în câteva zile de vară o lipsă de activitate de peste an. De asta, un soi de motto al nostru este: “Trei zile cât o vară, o vară cât un an”.Io: Trei zile de petrecere pentru trei gusturi muzicale diferite. Ați rămas consecvenți serile dedicate genurilor, nu? Cum arată anul ăsta cele trei seri?

OCV: Da, ne place să nu încurcăm borcanele muzicale, așa că avem trei seri și câte unul de fiecare: hip-hop, rock, chill. Iar line-up-ul sună cam așa:

Vineri, 27 august: Rotaru, Conones Records, Kapushon, B.M.C. și R.O.A.

Sâmbătă, 28 august: Hands of Angels, STEMA, Timpuri Noi, Dirty Shirt

Duminică, 29 august: Raindrops, Frate Gheorghe, Suburbia11, Mădălina Pavăl & Orchestra
Io: Văd nume importante pe lineup. Care-s pentru prima oară la Vaslui? Sunt și vreunii în premieră în România?

OCV: E un mix anul acesta între artiști și trupe care au mai fost și alții care vin prima data. Noi îi primim cu entuziasm pe toți. Însă “în premieră” la Open Camp sunt STEMA, B.M.C., Kapushon, Frate Gheorghe, Suburbia11 și Mădălina Pavăl. Așteptăm să le-arătăm că-i frumos la Vaslui la festival 😄. Also, Raindrops e o trupă proaspătă de liceeni din Vaslui și e prima dată când vor urca pe scena noastră. Păstrăm tradiția de susținere a scenei locale, așa că fiecare seară de festival va fi deschisă de un artist sau o trupă de pe la noi.

Io: Se pot lua bilete și de o seară?

OCV: Desigur. Atât biletele de o zi cât și abonamentele sunt de găsit online, aici: https://www.ambilet.ro/tc-events/open-camp-vaslui-editia-a-xii-a/. Fizic se pot lua de la cafeneaua Hiccup din Vaslui, iar în serile de festival, chiar de la intrare. 

Io: Pe unde vă pregătiți să găzduiți lumea? E camping cu ceva de mâncare?

OCV: Da’ cum să nu! Încurajăm oamenii să vină cu corturile lor și să le instaleze în poligon. As usual, camparea e gratuită. Și de-ale gurii nu vor lipsi, căci vom avea cam tot ce-ți poate dori inima de la food truck-urile  partenerilor noștri, la goulash (care e grozav!) sau la fajitas. Și cafea de specialitate de la prietenii de la Hiccup. Io: Boon, cu muzica am deslușit-o. Altceva se mai întâmplă pe acolo? Picturi pe piele, concursuri de halbere, tras cu arcul 🙂 ?

OCV: Și anul ăsta am pus de ceva evenimente conexe, ca un fel de warm-up de festival. Așa că, de pe 24 pe 26 august ne încălzim cu proiecții de film în Teatrul de Vară Vaslui, în parteneriat cu prietenii de la Serile Filmului Românesc. Vom avea și ceva invitați, anunțăm curând. Se cerea și niște muzică în program, așa că-n seara de 25 august l-am chemat pe Simion Bogdan-Mihai să ne cânte cum numai el știe s-o facă. Avem în plan și un show de videomapping pe clădirea Muzeului Județean într-una din serile astea. Ah, ne-am dat seama că skatepark-ul din oraș e cam cenușiu și trist, așa că am chemat niște băieți cu spray-ul la degetul mic să ni-l umple de culoare. 

Phew, stai să-mi trag suflul! 

Io: E lung drumul de la București, Cluj sau Brașov, dar totuși vă așteptați și la vizitatori din afara zonei? Adică OCV goes national?

OCV:  La Open Camp Vaslui ajunge cine trebuie s-ajungă. Ne plac oamenii potriviți la locul potrivit. Noi primim cum știm mai bine pe toată lumea 😄. Cam în fiecare an se-ntâmplă s-avem vizitatori de departe și din câte-am văzut noi, toți pleacă încărcați de stare bună și cu promisiunea că mai trec pe la Camp. 

Io: Hai că sună bine. De reguli nu vă întreb că scrie clar peste top online-ul că e cu VAT. Vreme bună să fie, trei zile să vă ție 😉!! Un pitch de final să atrageți lumea la Paiu?

OCV: Aud multă lume că se plânge de Vamă, că nu mai e la fel dom’le. Ei, despre Open Camp Vaslui s-a zis (și nu de către noi) că e un fel de “Vama Veche de trei zile”. Aia VECHE, aia adevărată. Deci, 27-29 august, Poligonul de Tir Paiu, Vaslui. Facem festival 😉! Muzică live, natură, voie bună. Hai!

Io: Convingător 😉. Spor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s