Post-serata muzicalăAcesta nu este un text comercial sau plasare de produs. Niciun text de pe platforma asta nu este 😜. Nu mai trebuia precizat, dar n-aveam altă introducere. În prezenta vă scriu despre un loc care lipsea Bucureștiului meu și despre o revedere cu adânci semnificații și amintiri pentru mine.Locul e …, dar mai bine vă convingeți singuri unde, ce și cum. Găsiți strictul necesar pe pagina de facebook Victor’s Secret și vă dau ghes să mergeți la un eveniment organizat acolo. Opere de artă, afișe ale unor evenimente culturale importante, vizite inopinate ale lui Nicu Covaci, dar și un autoportret Salvador Dali în baie 🤣.Eu am prins un concert “one time only” Aida și eu unde prin eu a se înțelege chiar gazda casei aka Mihai Victor Iliescu, amfitrionul exuberant cunoscut vouă acum ca Domnul Victor, același om din proiectele Zmei 3, Aida și Noi sau cel solo – ILIESCU. O casă boierească cum sunt multe prin București, dar care a prins viață de când este el acolo. Cum, de ce, mătuși bogate, dat din coate sau doar sinceritate, asta nu e relevant. Ce rămâne însă important pentru mine este ce experiențe se pot trăi în această casă.

Seara în care orașul era plin de petreceri de Helăuin am decis s-o petrec acolo și a fost cel mai înfiorător lucru, unde folosesc fiorul ca lucru pozitiv, emoționant.  Lumânări, Handel la warmup, filme horror patruzeciste, alb-negru, proiectate pe peretele pe care o iederă  căuta cerul, lume îmbrăcată elegantly-spooky, rochii negre de seară, băieți la costume și o seară prietenoasă de octombrie.Seară care muzical a început cum nu se putea mai bine. Cu Victor la chitară acustică – lucru în premieră pentru mine – cântând  Hope I don’t fall in love with you de la Tom Waits. Așa s-a strâns lumea în sala de concert. Exact ca-n versuri, care pe jos, care pe lângă pereți sau cu cineva în brațe.

Atmosferă perfectă pentru ca Aida Sosic să mai scape de emoțiile unei reîntoarceri la cântat. Da, demult nu s-a mai auzit vocea ei printr-o sală din București. Proiectul Aida și Noi, adunat cumva în jurul vocii ei, a început acum vreo 7 ani, dar e într-un hiatus de ceva timp. Prima oară i-am auzit la un gig intim la Casa Costa-Foru, apoi prin Londophone – vezi aici – și încă de vreo câteva ori de atunci. Îmi lipsesc, dar viața merge mai departe și revederea cu ei a făcut seara și mai specială pentru mine 😊.Pe rând și-au dat replica muzical, sub înaltul patronaj și intervențiile lui Luis Angel Palomino Tuero la saxofonul lui magic. Piese din Nirvana – de fapt Where did you sleep last night de la Lead Belly – și ce interpretare intensă în duet Victor, Aida!!!- Jeff Buckley, Talking Heads, Lhasa de Sela – unde Aida a rupt! – Nicu Peșteră și Semințele rele cu Kylie a lu’ Minogue, dar și piese din repertoriul Aida și Noi pe final unde s-a alăturat și Dan Samoilă la bass – Ionel Djelem, Skype. S-a cântat în română, italiană, franceză, macedoneană și parcă am mai uitat ceva furat de peisaj.Costumele expaților, omul cu becul în cap, vinul roșu vărsat pe o rochie neagră, emoțiile Aidei, toate au întregit o seară, o experiență pe care n-ai cum s-o regăsești în rețetele urbane al distracției contemporane. D-aia mă bucur că am prins un pic din secretele lui Victor. Iar drumul spre casă n-a mai fost la fel…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s