Meat&Grill: The Strizzers

Na, că mi-a intrat la rotisat o trupă care încă nu s-a arătat pe vreo scenă, n-are prezență pe yt și nici nu cunosc vreun membru. Doar cântă rock alternativ. Hai să văd ce-i cu ei , mi-am zis 😉.

Foto: Marius SamoilăIo: Cine e The Strizzers și ce vrea de la noi?

TS: Salut, mulțumim pentru interviu! The Strizzers este o trupă nouă de rock alternativ din București și vrem să vă invităm să dați o altfel de ”tură prin oraș” alături de noi și muzica noastră. Este un proiect la care lucrăm de trei ani și abia așteptăm să ieșim pe scenă!

Io: Sunt multe trupe care abordează rockul alternativ într-o perioadă când multă lume cântă prohodul acestui gen. Cu ce credeți că veniți voi diferit, ceva care să ne facă să ciulim urechile la voi?

TS: Este adevărat, ca orice altceva, și rockul alternativ se transformă odată cu trecerea timpului și capătă tot felul de influențe. Cât despre noi, propunem o altă fațetă sau sub-gen al rockului alternativ -„rock-ul urban”. Și acum, sigur, vine întrebarea „Ce caracterizează acest rock urban?”. În primul rând muza/inspirația o reprezintă orașul și diversitatea poveștilor sau a experiențelor pe care le trăim în acest mediu. În plus, am integrat în piesele noastre elemente din „coloana sonoră” a orașului, care să ne amintească de faptul că deși ne putem simți uneori captivi în acest labirint, muzica ne poate reda libertatea. Invităm pe cei curioși să ciulească urechile la piesele noastre, să surprindă acele elemente.

Io: Prezintă-mi trupa, te rog. Ați mai avut alte proiecte? Ce vă mână în drumul ăsta?

Trupa are cinci membri în componență. Monica ne dă vocea, chitarele sunt în grija lui Andrei și Adrian, iar de secțiunea ritmică sunt responsabili Alex la bass și Mihai la tobe. A durat aproape un an ca să ajungem în formula aceasta, dar știm cu toții cât de important este să ai o echipă unită și categoric a meritat așteptarea! Cât despre alte proiecte, aproape toți am avut sau avem și alte incursiuni în lumea muzicii. Alex de exemplu este basist și la trupa deJucărie, Monica mai are un proiect acustic – Trupa Omnis, Andrei este unul dintre fondatorii trupei Bodark, iar Adi vine cu multă experiență după ce a cântat în Solaris, Lazy Bones, Graven, Fără Vise, Jack’s
Output.

Ne mână ceea ce ne-a și adus împreună, dorința de a crea și a cânta muzică rock. Fiind o trupă independentă, la început de drum, ne lovim de tot felul de situații care ne forțează să evoluăm și să ne auto depășim. Dincolo de muzică sunt o mulțime de alte provocări – organizare, planning, networking, social media, marketing – este o întreagă aventură pe care o parcurgem cu entuziasm, iar momentele de pe scenă merită tot efortul.

Io: Repetați, repetați, dar vine proba live-ului. Când? Unde?

TS: Chiar foarte curând, pe 23 noiembrie, în True Club (str. Covaci nr. 19, București). Și nu vine oricum, ci cu lansarea primului nostru single – „See the Lights”. Sperăm să ne întâlnim acolo cu oameni dornici să audă o trupă nouă, la debut, care promite să rămână în vizorul publicului de acum încolo. Și că tot aminteam de single, pentru cei ce nu reușesc să ajungă la concert, el va fi lansat și online (pe mai multe platforme), a doua zi, pe 24 noiembrie. Oricine ne va urmări pe paginile de social media va putea accesa link-urile către piesă.

Io: Aveți material de un concert? Al vostru sau mai băgați și ceva coveruri?

TS: Da, avem material propriu de un concert, însă credem că în playlist-ul nostru se pot integra și cover-uri, mai ales că Monica este la Vocea României în sezonul acesta și ar fi păcat să nu prelucrăm momentele ei de acolo. Păstrăm ca pe o surpiză ce va intra în programul pentru concertul din True Club.Foto: Marius Samoilă


Io: Spre final ne mai liniștim. Un tur de orizont cu trupele voastre preferate ca să știu în ce sonorități să vă caut

TS: Așa cum probabil te așteptai, aici avem fiecare gusturi ușor diferite. Am adăuga totuși ideea că poate fi o mare diferență între ce îți place să asculți (de multe ori depinde de starea în care ești) și ceea ceea îți dorești să cânți. Faptul că fiecare dintre noi ascultă alte ”sonorități” ne ajută să explorăm în compoziții și interpretare idei destul de diverse.

The Strizzers ascultă multe genuri muzicale (blues, jazz, reggae, funk&soul, rock vechi și nou cu toate genurile și subgenurile posibile, metal și multe altele), dar ca să dăm și exemple de trupe preferate, am numit fiecare câte 2-3 trupe, iar în listă putem include Rush, Ayreon, Dream Theater, Tool, Haken, Devin Townsend, Cal Tjader, Senses Fail, Alien Ant Farm, In Flames, Nothing but Thieves, Nightwish, Florence + the Machine. Și mai sunt multe, multe altele.

Io: Cu ce trupe locale v-ar plăcea să împărțiți scena?

TS: Foarte bine țintit! Este un subiect pe care l-am discutat între noi și putem să enumeram mai multe trupe pe care le apreciem și cu care ne-am simți onorați să împărțim scena (ordinea este alfabetică, si am inclus doar o parte): COMA, Dirty Shirt, Firma, Luna Amară, Roadkill Soda, The Mono Jacks, Om la lună, :Umbra.

Io: Un gând pentru fani… vrăjeală, de unde fani că încă nu vă știe lumea 😜. Dar un gând pentru cei care vor citi asta puteți lăsa. Un fel de pitch cum se zice acum

TS: Dacă v-am stârnit câtuși de puțin curiozitatea, vă invităm cu maximă căldură să ascultați „See the lights”, odată ce apare piesa pe 24 noiembrie. Iar dacă vreți să ne cunoaștem mai bine, haideți pe rețelele noastre sociale (Facebook, Instagram, TikTok), unde suntem activi și putem transforma această mică întrevedere într-o relație de lungă durată.

Mulțumim mult celor care au parcurs aceste rânduri!Foto: Marius Samoilă

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s