Și când crezi că…


…generația Z nu mai are o afinitate pentru metalu’ greu dai de o surpriză faină ca asta pe care am avut-o eu în B52 la concertul la care au cântat Still Waters, Blasted, Why Cat, Why?!, Purple Caravan și Saddayah.

De cum am intrat am sesizat vârsta publicului undeva sub 25 de ani. Surpiză faină și la cum erau îmbrăcați. Tricouri cu Napalm Death, In Flames, Kreator sau ale trupelor din line-up. Plete lungi până la fund, piele și bocanci. M-am transpus ușor în vremea liceului meu. Ohh! Ce vremi! Cum mai așteptam cu lunile câte un concert Altar, Ura de dupa Ușă sau ale trupelor locale Totem sau Infractor. Mi s-a umplut sufletul de bucurie că vine așa ceva din urmă.

Am ajuns la ultima piesă Why Cat, Why?! așa că nu mă pot pronunța despre ei, dar pot promite că o să-i prind live.


Seara a început deci pentru mine cu craiovenii de la Purple Caravan. Stoner rock cu atitudine. Pe ei îi mai avusem în sacoșa cu prospături, nu-mi erau chiar străini, dar live-ul aduce întotdeauna clarificări despre valoarea unei trupe. Un mare contrast între vârsta trupetilor și calitatea muzicală. Un vocal cu engleză perfectă și voce care duce. Cred că putea să și fugă pe scenă :). A reușit să tragă publicul lângă el deși nu erau localnici. O trupă care merită scene mai mari pe 2019! De menționat și merch-ul lor cu design interesant; dealtfel toate trupele au avut câte ceva de pus pe taraba cu merch.


Pauza și …Saddayah!! Death metal ca la mama lui cu ceva black prin el. Multe pasaje de îndemânare artistică și la ei. Solo la chitară cu 8 corzi, bassu’ cu 6 corzi, tobar cu dese schimbări de partitură. Moshpit executat, dat din plete executat.


Tocmai ce și-au lansat albumul de debut Apopheny of Life susținut și de un turneu prin țară. Trupa asta ar merita expunere pe afară deja.


În concluzie “Avem cu ce băhhh \m/!!”

One thought on “Și când crezi că…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s