Rar transilvan

By Andra Rotariu

Screen Shot 2019-06-02 at 5.48.22 PM

   Am fost la acel concert rar, de tipul odată la trei ani, Alternativ Quartet | To the South, Bluebird live at Control Club și îmi pare sincer rău pentru toți cei care l-au ratat. S-a produs o extorsiune a unui degajament într-o apă de nici Răzvan nu a putut ajunge. Raritatea se datorează faptului că băieții sunt împrăștiați prin diverse colțuri ale țării și ale lumii, deci să vă faceți o prioritate din următorul turneu. Merită. Din plin.

Screen Shot 2019-06-02 at 5.50.03 PM

   Seara a început soft cu To the South, Bluebird care pentru mine au fost o surpriză mai mult decât plăcută. Inițial mă stabilisem mai în spatele sălii și mi-am făcut ușor drum mai în față pentru a nu mai auzi zumzetul. Aviz pentru Sofar Sounds Cluj-Napoca și Sofar Sounds Iași: “Muzica de introvertiți” așa cum și-a descris Sorin proiectul s-ar potrivi perfect într-o atmosferă și mai intimă. It was my kind of music și sper să se întoarcă în București cât mai curând.

Screen Shot 2019-06-02 at 5.51.45 PM

 

   La 21:00 așa cum era anunțat intră Alternativ Quartet cu o piesă care s-ar putea regăsi ușor în sountrack-ul serialului Chernobyl. Un post-rock corect. Sper să ne spună Marcel care era prima piesă de pe setlist că eu asta aș vrea sa fie pe fundal când mă uit la ultimul episod 🙂 Țin să îl felicit pe Bogdan Coman care s-a ocupat de proiecțiile video. Just wow. Cu ajutorul lor cred că publicul a intrat fix în filmul potrivit.

Screen Shot 2019-06-02 at 5.52.50 PM

   Sala se umple cu întârziați ușor ușor, iar în a doua jumătate se cântă din side project-ul trupei, Iglu. Încep cu a șaptea piesă de pe albumul Stasis, Iulie. Personal am rezonat mai mult cu muzica asta, piesa mea preferată de pe tot parcursul serii fiind Să Cadă Perle, a doua de pe album.

Screen Shot 2019-06-02 at 5.54.05 PM

   Recunosc că aveam de ceva timp albumul și a stat la loc de onoare în casă nu doar datorită muzicii de pe el, ci și a esteticii. Un mare punct în plus ♥.

Screen Shot 2019-06-02 at 5.54.56 PM

   Seara se încheie împreună cu Mihnea Blidariu (un invitat recurent în mini turneele AQ), un pic de pogo în fața scenei și cu piesa Nu uita că te aștept. Hipnotizant, frumos și cu o energie foarte faină a băieților de pe scenă. Pe data viitoare!

Screen Shot 2019-06-02 at 5.48.22 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s