Cu cască, fără cască

 

S-a dat drumul la sesiunea de concerte silent în grădina J’ai Bistrot. Silent pentru că toată lumea primește căști la intrare și p’acolo vine muzica. Chestie relativ nouă pe la noi, doar Eyedrops și ceva party-uri știu eu. Dar e singura soluție de a băga live niște concerte la ore decente prin grădinile ascunse din centrul orașului. Deci, salut demersul. Big up, Munteanu că tot promovezi genul ăsta de live-uri!

 

 

Formația COMA de la București a deschis seria și și-a adăugat în palmares și o astfel de experiență. Noutatea pentru trupă, dar și pentru o mare parte din auditoriu, a făcut seara specială. Am ajuns pe la mijloc de primă piesă și am intrat ca-n biserică, pe un cor murmurat. Secta de comalăi cu urechile astupate de luminițe roșii privea spre scena zeilor și incanta. Praise the rock church!

 

 

Mi-a plăcut mult senzația de a sta in between, adică doar cu o juma’ de cască pe ureche, în rest vroiam să savurez reacția publicului, de acolo de unde vine emoția unui concert live. Avantajele sistemului sunt evidente: poți oriunde, la orice oră să dai în ele, poți veni cu copilu’, cine nu vrea muzică dă jos căștile și-și vede de vorbit. Sunt și ceva neajunsuri legate de conectarea colectivă specifică live-ului și se mai întrerupe semnalul din când în când la căști.

 

 

Show-ul a avut multe momente funny din cauza noutății sistemului. Mai auzeam dialogul dintre Dan și Cătălin, cel specific scenei. În loc de “Mai puteți?” întrebarea era “Mai aveți baterie la căăășțiii?” 🤣 Și dacă vroiai aveai parte de două experiențe într-una singură. Cu cască erai la un concert rock COMA, fără cască erai într-o cabană de munte tot cu COMA 😉.

 

 

Publicul lor face deja parte din trupă. Corul de voci e și mai usor de auzit la un astfel de concert. Vezi aici pe Culori. Scena improvizată din J’ai și apropierea de public a mai adăugat un strat de emoție peste tot. L-am cunoscut și pe Kent, fanul COMA din Danemarca, și pe Ruxandra, norocoasa invitata de Florence pe scena de la Electric Castle ☺️. Deci, o comunitate deja.

 

 

Această faină comunitate de extratereștri COMA nu s-a lăsat ușor convinsă de final și a tot cerut bis. Seara s-a încheiat cu Cântă-mi povestea care practic s-a cântat singură. Pentru o ora jumate J’ai a fost cel mai frumos loc din București 😍!

 

One thought on “Cu cască, fără cască

  1. Pingback: În stare de COMA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s