Piatra Neamț Putere!

by Andra Rotariu

Screen Shot 2019-12-12 at 10.22.19 AM

Sunt fană Sea Section de mică 🙂 Acum o să vă ofer un pic de backstory, poveste pe care poate o auziți pe la concerte, dar nu tot timpul.

Pe Armand l-am cunoscut în aprilie 2018. La momentul respectiv era un puști de clasa a 12-a care era în echipa unui festival de film din București, echipă din care începusem să fac și eu parte de puțin timp. Sincer, băiatul ăsta nu se pricepea la făcut o primă impresie bună, dar mi s-a părut că mai merită o șansă.

Treptat am aflat că era elev la Liceul de Arte Victor Brauner din Piatra Neamț și hei, mai și cântă. Și cum cântă :)! Fast forward în octombrie 2018 când am reușit să ne sincronizăm gașca veselă la Sofar Sounds Iași (Sea Section, Ana Coman, Fine, it’s Pink & Adam’s Nest), chiar la ediția lor aniversară. Aici a apărut pentru prima oară Andrei în peisaj, atunci elev în clasa a 10-a, iar în acea seară a luat naștere Sea Section. Nu întâmplător Armand a cântat în Control un cover la bis și anume The Beatles – Blackbird, ci pentru că atunci, în prima seară de Sea Section, cu această piesă ne-au lăsat puțin mască pe toți.

Screen Shot 2019-12-12 at 10.22.33 AM

În februarie 2019 s-a ivit ocazia unui concert la Have a Cigar așa că a venit momentul perfect să meargă și la Nesemnații la Radio Guerrilla. De atunci au apărut Adi și George în peisaj, iar împreună formează trupa de astăzi, cea care a început de atunci să lucreze la albumul de debut, Vertical Issues.

Screen Shot 2019-12-12 at 10.22.44 AM

Vertical Issues s-a vrut a fi un album tras într-o bucătărie, într-o garsonieră din Piatra Neamț, dar puțin curățat de al nostru Alex Zamfir de la SWANBOY MUSIC. Poți scoate băieții din Moldova, dar mai greu să scoți Moldova și autenticitatea din ei.

Primul single, Giants, a fost lansat în Februarie 2019, Bad Scenario în Martie 2019, iar Ergo (parte din seria Sentio Ergo Sum) în August 2019.

Screen Shot 2019-12-12 at 10.22.57 AM

Lansarea din Club Control a fost în sine un moment din ăla de “Mamă, am ajuns aici și am făcut-o și pe asta!”. S-a cântat cu mult chef, energie și feeling. Mi-e greu să nu fiu subiectivă aici și încă și mai greu să recunosc asta, dar exploda mândria în mine, mai ales în momentul în care au cântat Sentio, piesa mea preferată de pe album.

Băieți, BRAVO :)! Iar pentru cei care nu au reușit să ajungă la concert, să știți că puteți găsi albumul în întregime aici și promit că mă voi da peste cap să îi vedeți mai des de acum încolo și nu doar în București, Iași sau Piatra Neamț.

Screen Shot 2019-12-12 at 10.23.09 AM

P.S.: Următorul concert îl vor avea în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie, acasă :).

One thought on “Piatra Neamț Putere!

  1. Pingback: Veni, vidi, wow!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s