Gazeta de covid – THE ‘O ‘

Hai că funk n-a fost la Gazeta de covid 😜. Era și timpul. Ză boyz of THE ‘O’

Poza 2

 

 

foto credit: Miluță Flueraș

Io: Tutto bene, all good?

Silviu: Și da și nu. Simt că trec zilele prea repede și nu fac nimic. Mă trezesc foarte devreme și în 3 ore e întuneric. Cam așa mi se pare timpul în perioada asta.

Renan: All things considered, I cannot complain. The one main hurt is not playing music live (and having to not see Tony, it’s very difficult to live life without seeing him once you`ve met him).

Tony: YES!

Andu: Chiar dacă nu acum, andrà tutto bene.

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

Theo: Cu repetițiile online este greu datorită lag-ului, plus că lipsește acel vibe. Când ne vedem față în față e mai mare dragul să muncim și să glumim!

Silviu: Vorbim des pe grupul trupei, dar nu am făcut nici o repetiție online. Am avut o tentativă, dar nu a mers :))

Renan: Rehearsing online is really not productive, writing and doing some producing work is doable, which we`ve been doing, at least relatively successfull so far (new music video coming soon!).

Tony: Din păcate, tehnologia nu ne-a permis o repetiție propriu-zisa, și sincer, nici vibe-ul nu ar fi fost același. Dar ținem legătura constant și lucrăm la câte ceva. Nu vrem totuși să ne “ieșim din mână”.

Andu: O repetiție propriu-zisă nu, dar încercăm să fim cât mai productivi cu resursele pe care le avem la dispoziție. În rest, vorbim și despre muzică și despre ale noastre, încercăm să ne binedispunem și să fim aproape unii de ceilalți.

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

Theo: Abia aici ne deosebim între noi (trupele): perioada asta ne doare mai tare la suflet decât la buzunar. Noi știm foarte bine cum e să ne luptăm pentru pâinea de mâine, dar nu știam cum e să nu ne putem exprima artistic.

Silviu: Acum mi-am dat seama cât de important era pentru mine să merg la o repetiție cu trupa și să cântăm împreună pe o scenă. Faptul că ni s-a luat asta e foarte nasol.

Renan: For me, the crazy thing is how engagement from public reduced overall (not only to us, but to all bands I know. Including Brazil, where I`m from) – In my small world, interest in bands and new songs has been reduced drastically, including myself. These days, I have not listened to music as much as I used to. Very strange.

Tony: Viața de trupă implică pentru mine dincolo de studiu individual și repetiție (pe care le putem face și de acasă), interacțiunea dintre membrii trupei, care duce la creație. Pe langă asta, lipsa unui pubilc real cu care să avem un schimb de energie, ne impactează și pe noi.

Andu: Având în vedere că tobele în apartament sunt ca un leu în cușcă, personal, nu sunt cel mai fericit instrumentist în perioada asta. Îmi e dor să ne așezăm toți la instrumente, în sala de repetiții, îmi e dor de concerte, de soundcheck-uri… de un context care ne-ar aduce împreună.

 

Poza 1

foto credit: Miluță Flueraș

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta?

Theo: Ne-am apucat să facem câteva coveruri, aruncăm o grămadă de idei de piese proprii unii spre alții, mai mult ca înainte, se vor lega multe lucruri frumoase.

Silviu: Am lucrat la niște coveruri pe care le-am făcut în maniera trupei THE ‘O’. Avem foarte mult material din care să facem un album tare. Dacă se ridică curând restricțiile, ne apucăm de treabă la sala de repetiție, dar dacă se prelungește starea de urgență, o să începem să lucrăm de acasă la noile piese THE ‘O’.

Renan: Not telling ya.

Tony: Poate iese o piesă, poate mai multe. Ca și trupă, am rămas la fel de uniți, pe de altă parte,  însă, am avut și timpul/spațiul necesar să dezvoltăm idei ce vor putea evolua ulterior.

Andu: Avem cover-uri în lucru, avem și idei de piese, dar nu aș vrea să avem timp de album. Albumul vine și după. Cu cât trece mai repede pandemia, cu atât mai repede vom fi din nou pe scenă.


Io:
Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

Theo: Să cântăm! Să cântăm! Să cântăm!

Silviu: Să ne vedem la sala de repetiție și să cântăm până ne cad mâinile, iar după să bem niște beri și să stăm la povești.

Renan: Some would say “to play”, I`m sure we are going to party first, substantial copious amounts of alcohol will be involved, healthy or not.

Tony: Să dăm o cântare, clar! Pentru asta muncim și ne pregătim până la urmă, ca trupă. Ca prieteni, sigur că plănuim o escapadă de destrăbălare.

Andu: Abia așteptăm să ne revedem în carne și oase, să povestim, să petrecem, să cântăm. O să fie interesant să trecem prin piesele de concert după o pauză atât de lungă.

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

Theo: La început va fi lentă și timidă revenirea. Dar abia așteptăm momentul în care bate aerul ăla rece spre fețele noastre, pe o scenă mare!

Silviu: Cred că toată lumea așteaptă să revină la normal, însă industria muzicală a fost foarte afectată de această pandemie. A fost prima care a căzut și ultima care își va reveni. Sper că localurile pe care le știm cu toții și le îndrăgim, să fie și după această pandemie și să își continue activitatea. Probabil o să fie doar concerte mici la început, cu un număr limitat de public.

Renan: I`m pretty sure it’s going to be rough in the beginning… empty, fearfull. But I can see that in the future, live music will be even more appreciated, it will be so powerful when we get the chance to live it again.

Tony: Plină! Toată industria muzicală așteaptă acest moment. Deși, probabil va mai dura ceva până când vom reveni la evenimente de sute sau mii de persoane.

Andu: Pare așa departe o revenire, dar o așteptăm cu nerăbdare. Cumva, cred că va fi greu pentru toată lumea. Va fi greu să fim disciplinați odată cu relaxarea măsurilor luate în timpul stării de urgență, va fi greu să ne resemnăm cu ideea că alte domenii vor fi active și noi nu… Cel mai important e să realizăm că depășirea situației e un efort colectiv și că oricât de rău ar fi acum, va trece. Momentan e important să fim precauți, să nu prelungim așteptarea unui concert cu public live.

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Theo: Hang in there! Ne vom revedea cu forțe pe care nici măcar nu ni le imaginam!

Silviu: Sper să ne vedem curând! Rămâneți pozitivi!

Renan: The sun always shines brighter after the storm.

Tony: Stay safe și rămâneți cu ochii pe noi! Things are happening!

Andu: Aveți grijă, atât de voi, cât și de ceilalți! Să ne revedem cu bine!

 

Un pic de funk de înveselire pe final 😉

 

Mâine gazeta se oprește la un tip care are vreo patru trupe/proiecte. Ghici ciupercă cine-i 😜 !?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s