Gazeta de covid – Olympus Mons

La ce vremuri cu potențial apocaliptic trăim se putea să lipsească doom metalu’ de la gazeta de covid? Nu, ne se putea 😉. Așa că vă dau știri dinspre trupa Olympus Mons 🤘

 

om2

 

Io : Tutto bene, all good?

Olympus Mons: Salut! Da, tot OK în condițiile date. Toată lumea e sănătoasă, cel puțin fizic 😊. Fără glumă însă, încă ne este destul de greu să trecem peste un lucru: am început anul în forță, am lansat două piese cu două videoclipuri (Darkness Takes Over și The Heavens Below, am apucat să avem două concerte bune și în momentul în care s-au confirmat și altele ne-am trezit blocați în case. 

Din fericire, avem speranțe pentru toamna lui 2020 când ar trebui să participăm la cel puțin două event-uri confirmate: Rock Metal Nation Fest #2 și Psychosounds Fest 2020. La fel, cu siguranță ca și celelalte trupe care au poftă de cântat live, suntem nerăbdători. Pe partea cealaltă, ne gândim cu oarecare scepticism la situație și sperăm să se îmbunătățească tocmai pentru ca evenimentele să aibă loc. 

Io: Ați mai apucat să vă conectați, să dați o repetiție chiar și pe skype/zoom?

Olympus Mons: La capitolul acesta suntem destul de conștiincioși. Avem întâlniri săptămânale cu toții ca să discutăm despre ce putem face concret ca să continuăm “pe val”. Cel puțin din punct de vedere creativ. Idei sunt foarte multe și da, repetăm și chiar compunem online, așa cum se poate. Profităm de tehnologie pentru că avem un drive foarte mare. Mai ales că atunci când a început perioada aceasta eram în proces de a lansa o nouă piesă. Acum ne-am adaptat, dar simțim nevoia clară să reintrăm în sala/studio. 

 

om1

 

Io: Ce vi se pare cel mai greu în perioada asta din punct de vedere al vieții de trupă?

Olympus Mons: Sunt multe lucruri grele! Nu ne putem vedea, nu putem repeta, nu putem înregistra profesionist ceea ce compunem, dar cel mai tare ne arde că nu putem cânta live! 

Pe lângă asta, suntem prieteni între noi și obișnuiam să ieșim la bere împreună. Acuma nu ieșim, dar așa cum am găsit soluții să folosim mediul online ca să compunem, tot așa am descoperit și că o băută pe Skype nu e așa de rea. Ba chiar poate fi mai amuzantă decât la vreun bar, depinde doar de cantitatea de alcool. Și cum alcool e destul că na, și noi am făcut provizii, dar nu de hârtie igienică, ne descurcăm. 

Io: Iese vreo piesă sau album din covidia asta? 

Olympus Mons: Ies ambele! Avem material pentru un album de debut. Trebuie doar să putem intra în studio să tragem tot. Noi am fi vrut ca până la finalul anului să lansăm primul album, dar, precum ai zis, ne-a tras-o covidia. Poate nu e rău nici așa pentru că avem un pic mai mult timp de gândire cu privire la ultima piesă pe care încă o compunem și care întregește albumul. 

Se numește Dark Mantra și ne place așa de mult că am publicat deja pe YouTube două părți din ea. Iar înregistrările acestor două părți le-am făcut de acasă. Noi suntem mândri de cum sună și a prins și bine la public, astfel încât de-abia așteptăm să ne reunim și să o putem finis,  Dark Mantra Sample I  și Dark Mantra – Sample II 

E o piesă lungă, cu multe părți și de asta am vrut să le arătăm fanilor două mici teasere, pentru a le lua cumva pulsul. Adica pe alea cântabile din canapea pentru că piesa întreagă e mult mai agresivă și evident cu tone de tobe. 

 

Io: Care ar fi primul lucru pe care vreți să-l faceți ca trupă dupa ce ne liberăm?

Olympus Mons: Cel mai probabil să bem ceva la sală și să repetăm. Adică o să facem fix ce ne place: ne întâlnim la sala de repetiții, îi dăm bice bahice și ne apucăm de cântat! Ne e dor rău să facem ce ne place, mai ales că am luat stop-ul ăsta nasol cu pandemia. Suntem destul de necântați și chef e mult de tot! Și cel mai mult ne dorim să putem să urcăm cât mai repede pe scenă. 

 

Olympus Mons @ Beraria H | © Iulia Casapu

 

Io: Cum vedeți scena muzicală la revenire?

Olympus Mons: Timidă, în primă fază, dar explozivă atunci când lucrurile se vor întoarce la normal. E posibil ca în perioada asta multă lume să fi realizat cât de importante sunt show-urile live, cât de importantă e de fapt socializarea pe bune, și cât de tare e să vezi live o trupă care îți place. Că te umple de energie și ai chef de viață! Și acum sunt exact ingredientele de care avem cu toții nevoie.

 

Io: Un mesaj pentru fani, prieteni, dujmani?

Olympus Mons: Evident dorim să ne revedem cu fanii, care ne sunt și prieteni, la cântări și să bem ceva cu ei după, cum facem de obicei. Avem multe chestii mișto la care lucrăm și pe care vrem să le arătăm. Suntem și foarte curioși cum vor fi primite. 

Cât despre dujmani, numa’ de bine și să treacă virusu’! Un fel de cine-a nins, să strângă!

—————————————————————————————————————-

Uite și cea de-a doua piesă scoasă perioada asta, Darkness Takes Over, o posibilă coloană sonoră pentru o, să sperăm, mai puțin posibilă apocalipsă post-pandemică. Rock on 🤘🤘🤘!!!

 

One thought on “Gazeta de covid – Olympus Mons

  1. Pingback: Posada Rock 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s