Sacoșa cu prospături #172

A ruginit frunza din vii / și cântecelele-au plecat… spre voi. Am prins vreo câteva prin sacoșă. Enjoy!


Gramofone My self Dă-te băi d-aici! Art-funk finesse. Ce calitate muzicală pe băieții ăștia! Piesa asta cheamă vara înapoi. Mă și văd în continuare dansând pe la apus pe ea. De clip ce să zic, m-a amețit. Am băgat de vreo patru ori pe repeat, chinuind mouseul ca să prind toate inovațiile și șmecheriile lor. Aproape că mă bcur că n-au avut concerte vara asta că uite ce le-a ieșit 😜.
Trip ManillaF După o pauză de câteva luni și cu un ultim concert fix înainte de pandemie (vezi aici) trupa de trip-rap-pam-pam balcanic revine cu încă o piesă de pe al treile lor album 03:00 TM. O incursiune în memoria imaginației copilăriei juxtapusă șukar peste schemele evieții de adult. F de la fazan sau de la f***off? Pentru chestia cu ochii albaștri am însă mai multe explicații și nu mă pot hotărî. Asculați și voi cu atenție versurile și poate-mi lăsați părerea voastră în comentarii.
W3 4RE NUM83R5Outnumbered Dacă ajung să le recunosc stilul înseamnă că-s pe drumul cel bun. Metalcore, vocal trademark- love that Bleagh! -, kick, FX plus atitudine pe eșicher social. Vin cu clip produs chiar de ei și cu ceva planuri de toamnă. Așa să-i ajute Sf. Distors 🤘🤘🤘!
Blue VelvetAproape Nu înțeleg cum de wonder bandul ăsta din Cluj este doar la al doilea single cu clip !? Aproape că-mi vine să-i cert 😄. E una din trupele pe care aș pune pariu că dacă-și urmează visul o să ajungă departe, departe în timp și sufletul fanilor. Aproape va face parte din viitorul lor EP, ÎN VIS. Un arty trip-hop la care e iar foarte bine pusă în valoare vocea Marietei Manolache. Clipul este o colecție de momente din viața trupei, publice sau nu. Alte trupe fac un astfel de clip după două albume așa că hai la treabă dacă vreți să răspundeți întrebării de la final 😜.


Oigăn + Ami CrișanLimba Engleză Back to school varianta dirigului Oigăn. Proiectul Antimateria merge mai departe cam cum merge și procesul educațional din zilele astea, cu multe surprize și necunoscute. Noroc că ale lui sunt mișto. Cum putea fi limba engleză decât în engleză 😜. E singura de pe albumul ce va veni, o engleză suav articulată de Ami Crișan , colega de Moon Museum. O engleză simplă după port, dar plină de trimiteri metaforice la viața și viețuitul de azi, la corporații, la Lou Reed. Și prin clip sunt lucruri pe care nu le prind încă, dar mi-a rămas mintea la ghețarul ăla singuratic…
+SHE+If you want (S.E.X) Corina pare că ia proiectul muzcal din ce în ce mai serios dacă e să judecăm după constanța cu care vine cu piese noi. Aceeași sensibilitate punk, același nonconconformism poate șocant prentru unii, dar necesar, aș zice eu, pentru toți. Extravaganța clipului, un party cred chiar real de la care a avut destul material, este asortat cu linia și aranjamentul melodic. Un synth cu apucături de punk peste care vine vocea ei pendulând între dark pop, Barbie și post-bocet. N-ați înțeles nimic, nu😝? Ia mai bine ascultați. Poate cea mai de radio piesă a ei de până acum. Hai, care se încumetă?
Alira MunVis plus Timp Psihedelic ambiental industrial care propune și o nouă abordare fizică a materiei ca fiind adunarea simplă, dar atât de complexă, a visului cu timpul. Câte discuții romantico-filozofice se pot demara doar din titlu. Dacă mai ai și piesa ca material de lucru ești condamnat plăcut la o noapte de mindfullness. Artista din Timișoara propune, piesă după piesă, un univers original și un spațiu al ei în muzica electronică autohtonă. Big up!!

Somnușor Extraordinar Colectivul creator de la Supersomnic Records, un demers pe axa Cluj-Moldova, se tot combină și permută și scoate bijuteri ca asta. Ar fi ușor să zic că titlul e definitoriu pentru conținut, dar n-ar fi de ajuns. E un fel de plutire la limita dintre trist și plăcut, la limita dintre post-rock și electro-psihedelic. Indefinit, orbital, extraordinar. Vă las să ghiciți cine-s. Somnușor 😉.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s