Dăm un shot? Cat Mercury

În clubul virtual din capul meu – nu, n-am luat-o razna de la privațiunile pandemice 😜 – m-am întâlnit cu Casmi ( vezi aici) și mi-a spus că-i și Alex Stîngu de la Baby Elvis și Astro Générale pe aici. N-a durat mult să-l găsesc. Era pe lângă scenă trăgea cu ochiu’ la un Fender.Io: Salut, man! Tu nu mă știi, dar eu da. Am fost la Pepiniera din Expirat la concert și mi-a plăcut (vezi aici). Mi-a dat Casmi o informație că ești într-un proiect nou și iese ceva curând. True?

AS: Dap. Cat Mercury se cheamă trupa. Am lansat deja, joi, 15 octombrie primul single, numit Rainbow of Chaos. Piesa, producție proprie, reprezintă o combinație captivantă de dream pop cu elemente de indie lo-fi, presărată cu armonii vocale surprinzătoare.

Io: Cine mai e în trupă?

AS: Cat Mercury este unul dintre cele mai noi proiecte din muzica independentă din România în acest moment. Duo-ul este alcătuit din Maria Moraru (voce, pian, synth) și cu mine (voce, chitară, bass, drum programing). Ne-am întâlnit prima oară la sfârșitul verii anului ăsta, când am participat amândoi, timp de o săptămână, la Creative Camp, proiectul celor de la Electric Castle. Acolo am început să cântăm împreună chiar de la prima interacțiune. A fost o chimie d-aia de care e absolută nevoie ca o trupă să existe. Am fost norocoși.

Io: Fă un teaser, ceva, la piesă să mi-o vinzi ?

AS: Mai bine-ți zic cum a descris-o Maria. Ea e curcubeul trupei 😊. Cică am preluat ideea de rainbow of chaos pentru titlul piesei de la pictorul Cézanne. El este autorul citatului we live in a rainbow of chaos. Versurile sunt inspirate de faptul că mai mult ca oricând, acum în pandemie, e important să amplificăm pe cât posibil sentimentele care ne aduc bucurie. Ideea din spatele versurilor pornește tot de la acest gând, că deseori, cauza nefericirilor noastre provine din întâmplări surprinzătoare, neplăcute, dar și cauzele bucuriei provin frecvent tot din surprize și lucruri neașteptate. Mintea preferă să își amintească lucrurile negative, de aceea cântecul ne reamintește că haosul din jurul nostru poate conține și elemente pozitive. Tare, nu !?

Io: Păi și deja aveți clip? Trimite-mi un link, te rog.

AS: Da. Habemus clip. Realizat de către Oscar Ungvari într-un stil one shot. E filmat chiar în spațiul în care piesa a fost compusă, dar și înregistrată, și cred că am reușit să surprindem vibrațiile calde și relaxante ale piesei. Clipul e cu noi, Maria și Alex, interpretând melodia într-o atmosferă ludică. Plus un invitat surpriză la final 😉. Uite linkul:Io: Mersi, man! Drum bun pe calea șlagărelor! Mai știi de ceva proaspăt pe zonă?

AS: Nu-mi vine nimic acum, dar poate-mi aduc aminte până sâmbătă, 24 octombrie, când vin în București și dau și un Unloud Baby Elvis la Londohome. Vine și Daniel de la Second Wave. Poate vii și tu. Uite:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s