Sacoșa cu prospături #179

Poligloată sacoșa asta. Română, engleză, italiană, spaniolă. Plus meta-limbajul versurilor. Ready?Artist in ChurchPASĂREA Incredibil cum te agață melodia asta de la prima secundă. Uiți să respiri. Rezidența muzicală din câteva sate transilvane și biserici fortificate din vara asta- Artist in Church– începe să ne arate roadele. Ana Cristina Leonte, Alex Arcuș și Tavi Scurtu și-au propus să revitalizeze resurse muzicale tradiționale și să le valorifice prin sonorități moderne. S-ar putea numi neo-doina. Clipul e perfect asortat: zbor, liniște, natura din Delta Neajlovului. Mic drop la ultimul vers ♥️♥️♥️!Robin And The BackstabbersLa Domenica Delle Salme Piesa nr. 9 de pe Archanghel’sk (Bacovia Overdrive Vol II). Cum de n-am băgat de seamă piesa asta?? Am avut orbul găinilor în varianta audio. Da, nu e o compoziție proprie, ci un remake al unei piese din 1990 al artistului italian Fabrizio De André (de aici și versurile în italiană lăsate intacte pentru că-s o comoară). Una dintre cele mai politice piese ale cantautorului italian. Aici e despre una pace terrificante, o metaforă despre noile realități socio-politice de după căderea zidului Berlinului, moment considerat sfârșitul influenței sovietice comuniste, dar și eșecul unei doctrine egalitariene implementată și înțeleasă prost. Remarcabil gestul și realizarea sonoră a înjunghetorilor pe la spate. La clip mai lucrez să-i prind sensul. Nu degeaba-i filmat la Socola 😜.


Nuanțe Fără Bariere Piesa este de pe Două Minute, albumul de debut al piteștenilor. Un alternative funk cu vibe, așa, de rebeline adolescentină ca de prin anii ’90. Io n-am văzut niciun vers din lyric video-ul lor la prima vizualizare că am stat cu sufletu’ la gură să ajungă băiatu’ ăla la asfalt să nu dea de vreo barieră-pom căzut pe cărare. Bine, măi, neboonilor 😜!


Leyah I don’t deserve this Feisbucul mi-a adus piesa asta în atenție. Am căutat și altele scoase de ea, dar mi-au dat un mixed feeling. E din underground sau nu? Indecis. Dar piesa asta e atât de bună încât trebuie să v-o arăt. Mi-aș permite chiar să-i sugerez să continue cu stilul ăsta sad pop că i se potrivește. Spectrul grav al vocii cam ca al Lanei del Rey și versurile trist-depresive creează o atmosferă periculos de atrăgătore, fie că ești sau nu într-un sfârșit de poveste de dragoste. I say a prayer that I don’t understand… ce vers 👍👍👍!
BAB The Story of a Proletar(ian) Proiectul timișorean se pregătește de un album și apar piese după piese. Our Homeland e un triptic din 3 capitole ce trebuia lansat în 2020, dar îl vor amâna și cred cp-i mai bine așa. Merită turneu de promovare, merită festivaluri, merită public și emoție. The Story of a Proletar(ian) face parte din capitolul 2 al albumului. Un electro/experimental-pop un pic shoegazish și cu inserturi de blues prin el. Un stil eterogen, doar al lor. Pentru cunoscători mai regăsiți melanj d-ăsta pe la Cigarettes After Sex. Bun, bun, bun!!🤘


Dimitri’s Bats feat. Muse QuartetCold Capodopera liliecilor a căpătat accente lirico-epice cu suportul fetelor de la Muse Quartet. Am fost acolo la Teatrul Metropolis când a avut loc concertul ăsta și am avut impresia că se putea naște ușor o operă rock din ce material a fost în seara aia ( vezi aici).Hot MessThey Are Dancing Wow! Cât de bine sună piesa asta! O combinație de versuri în spaniolă și engleză, foarte catchy la ureche și un stil propriu. Un hot mess, da! Un pop punk cu electro, cu sonorități cumva de anii 2000. Foarte cool. Și-au translatat pasiunea din viața reală într-un proiect muzical care nu sună ca nici unul din proiectele lor individuale, dar are ceva din ambele. Un cântec de du-te-ncolo, vino-ncoa … You have two options: To stay or to stay 😉.FiRMA Către cititori (Lucian Blaga) Ultimul single de pe Poezii Alese, Vol I. Doamne, cât aștept Vol II !! Epic. Cred în continuare că albumul ăsta ar trebui preluat de profesorii de română și prezentat fix așa elevilor de liceu. E o introducere perfectă în lumea poeziei. O selecție din clasici, moderni și contemporani pe teme universal valabile. Solo-ul de chitară a lui Adrian Coman e bântuitor de fain!Doctor MonkGhost River Un alt new entry la sacoșă, deși artistul a mai fost, sub diverse nume 😉. Vă las să-l căutați ca să-i îmbunătățiți SEO. Și cât căutați ascultați cum picură pianul ăsta pe gândurile voastre și le spală de noroi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s