The Underground Lot || SECOND WAVE

by Robert CASMIROVICI

Second Wave sunt un duo. Și aici am putea începe să le aruncăm în cârcă remarci răsuflate de genul: “A, ca ăia de la White Stripes!”/ “Și cântați și 7 Nation Army?”/ “Păi și dacă nu aveți basist, pe cine înjurați?”/ “Moaa, gen White Stripes, nu?!!”. Și ați fi al naibii de departe cu orice comparație. Second Wave sunt unul dintre cele mai grele power duos pe care le-am auzit și, deși sunt scumpi la vedere, băieții aștia încă au vlagă în ei cât să vă sară plombele.RC: Apropo de plombe, ambii lucrați în domenii medicale. Aveți ambii mai multă grijă de trompa lui Eustachio sau o să ajungem să avem cu toții tinitus din cauza lui Radu?

SW: Sper să mai avem totuși șansa, nu peste foarte mult timp, de un tinitus tranzitoriu după un concert live, ca în vremurile bune. Dar, oricum, aveți grijă de urechile voastre. 

RC: De ce atât de rar materialul? Nu zic că nu e incredibil de calitativ când aveți ceva pe tavă, dar mi se par destul de sporadice lansările voastre. Care e management-ul Second Wave?

SW: Just going with the flow. Cum muzica este pentru noi mai mult o revărsare a unor trăiri și emoții și nefiind jobul nostru principal, nu simțim vreo presiune pentru a lansa ceva. 

RC: Radu e percuție, iar Daniel…, ei bine, tu ești restul. Cum v-ați planificat sound-ul, de la chitară până la amplificator?

SW: Pe scurt ar fi o chitară, pedale, pedale, pedale, 2-3 amplificatoare și un set zgomotos de tobe. Ne place ca sound-ul să fie atât “moody”, cât și puternic, și să găsim o balanță între cele 2.

RC: Am văzut că ați scos capul în lumea asta nouă și într-o formă acustică, restrânsă. Cum a fost primită schimbarea asta de atitudine? Și, în climatul actual, credeți că e un compromis?

SW: Da. Este, din păcate, un compromis în vremurile astea nebune. Chiar dacă majoritatea pieselor au la bază variante acustice, tot variantele electrice sunt cele care transmit cel mai bine trăirea melodiei. 

RC: Ați lansat ceva material nou. Vom rezista și ajungem și în 2021. Ce pregătiți muzical pe final de an?

SW: Ne dorim să scoatem suport vizual pentru toate cele 4 piese de pe Every Quiet Ocean. Ne-ar părea rău să neglijăm vreuna, întrucât toate înseamnă destul de mult. 

RC: Comparații cu trupe au fost și vor fi. Sincer, le urăsc și nu mi se par constructive pentru artiști. Cum putem, noi, trupele, schimba cultura muzicală a publicului?

SW: Bineînțeles, comparațiile superficiale gen “duo = Black Keys, White Stripes” sunt horror. Dar, bineînțeles, asemănările cu alte trupe sunt inevitabile. Cred că e datoria unei trupe să nu ajungă să sune identic cu alta (din afară , eventual) AKA să îi copieze voit. Ci, mai degrabă să adune influențe din mai multe părți, iar, în final, să aibă un sound propriu. 

RC: Dacă în România anului 2021 ar rămâne doar două trupe în viață, care ar fi acelea și de ce una ar fi Trooper?

SW: Păi cine ar mai cânta în deschidere la Scorpions sau Judas Priest? Și Subcarpați, evident.

One thought on “The Underground Lot || SECOND WAVE

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s