The Underground Lot || Green Shepherd

by Robert CASMIROVICI

Culoarea lor favorită e “heavy groovy green” și au o fixație cu ciobănitul. Cântă stoner-rock ca la carte, cum nu am mai auzit de pe vremea când Roadkill Soda cântau despre soare și despre ce-au lăsat pe aragaz. Și sunt probabil mai… inspirați să zicem decât alți stoneri mioritici. Ciobanii verzi sunt în studio și i-am prins între track-uri stropite cu fuzz și riff-uri din alea blană.

RC: Ziua bună! Cine vă inspiră și de ce e bine să te răsfeți din când în când ca artist? 

GS: Salve! Mulțumin de invitație în primul rând. Păi ne cam inspirăm unul pe celălalt în principiu, fiecare dintre noi având un “bagaj” de influențe în muzica pe care o facem. Ca să dăm și niște nume: Black Sabbath, Pink Floyd, 1000Mods, Naxatras, All Them Witches. Faptul că noi cântăm împreună este un răsfăț, iar noi continuăm să-l nutrim. 

RC: Voi vă răsfățați la repetiții? 

GS: Normal! Ne mai surprindem unul pe celălalt cu pungile de bere. În primul rând noi cântăm din plăcere, muzica-și face loc între job-uri. E ca o oază păstorească, din care ne mai adăpăm cu diverse, să ne țină peste săptămâna de lucru. 

RC: Aveți un prim EP care a prins destul de bine pe Bandcamp. Nu pot să nu dau din casă și vă întreb ce faceți voi acolo la Studio148. Ne răsfață Moșul iarna asta cu ceva nou de la ciobani sau mai așteptăm până la anul? 

GS: Așa este, recent i-am făcut o vizită lui Mosh Costache la Studio148, unde am înregistrat primele 2 piese de pe noul material, care va fi în limba engleză. Moșul a zis că ni le trimite săptămâna viitoare, dar până vom face lansarea vom avea și-un clip. Stay tuned! Ho-ho-ho-ho măăă! 

RC: Culoarea verde nu apare pe steagul României, dar voi cântați în limba maternă. Cum așa? 

GS: Culoarea verde nu e prezentă, dar are toate ingredientele pe steag. Încă de la primele întrevederi am cochetat cu ideea de a încerca un prim material cu influențe stoner și psihedelice în limba română, într-o formă cât mai autohtonă. 

RC: “Universul Ciobanilor verzi este compus din teme precum încercările lăuntrice din viața de zi cu zi, presărate cu motive bacoviene si călătorii inițiatice prin camerele minții.” Frumos zis. V-a încercat pandemia și perioada asta de… limitare artistică sau ați început transhumanța? 

GS: Pandemia ne-a făcut mai grași, mai simpatici și plini de draci. Pe care îi exorcizăm cu prima ocazie, fie la repetiții sau la concerte. 

RC: Cu cine s-ar răsfăța Green Shepherd în backstage când vor începe din nou să curgă concertele? 

GS: Noi nu prea stăm în backstage, că ne uităm la trupele care cântă și ne umplem de energia lor. Sau ne umplem de energia publicului care bea în fața scenei.

RC: BLANĂ? 

GS: Blana ține de cald, muzica ține de urât. Iar noi ținem la blana noastră.

2 thoughts on “The Underground Lot || Green Shepherd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s