Sacoșa cu prospături #200

Na că s-au făcut 200 😊! Doi ani și jumătate și peste 1000 de piese au trecut prin sacoșă. Dacă a ajutat la ceva, dacă ați găsit piese care v-au plăcut sau ați descoperit artiști noi asta știți numai voi. Mie nu-mi rămâne decât să continui mersul la hala de underground. God speed 🤘!!
CRIZE x Paul ManolescuAMNEZIC || Imnul unei posibile reînvieri? Fără conotații religioase. CRIZE s-a înhăitat cu Paul Manolescu să ne dea o pildă în cheie alternativă. Sound, lyrics & video se aliniază toate în spatele unui mesaj, un mesaj pentru când te vei/ne vom trezi din amnezie, pentru atunci când vom reporni revoluțiile de afară sau din noi. O colaborare care pentru unii poate părea inedită având în vedere abordările diferite a partiturii rock, CRIZE față de EYEDROPS ( n.b. Paul Manolescu e parte din Eyedrops pentru cei doi cititori care nu știu încă asta 😜). Cu toate astea contextul realității face ca pentru Shole și Paul să fie deja timpul pentru așa ceva ( vezi aici de ce 😊 ). Bellu, băieți cool și detalii inserate finuț prin video. Ia de vezi și ia de te pregătește! Big up, guys!!


Alexu And The Voices InsideHands in My Pockets || Me gustaaa! Trebuie să recunosc că-mi place cum sună versiunea de formație. Știu destul de bine cântecele scose de Alexu în ultimul timp și d-aia cred că am cu ce compara. Oricât ar fi fost de talentate vocile și de dibaci el la loopuri tot n-avea cum ajunge la asta. Hands in my Pockets next level. Mai multe layere în piesă, mai multe creiere la inspirație, mai multe conturi de share, mai mult timp de scenă pentru euforicul Alexu care se poate acum concentra pe voce și show când o fi cazul. Cheers, all AaTVI 🥂!Green ShepherdLight of Dawn || Un stoner mai groovy roacănrol de la ciobanii verzi. Aș zice încă un experiment reușit cu limba engleză. Dacă vreți să știți ce mai zic, ce mai fac dați un ochi aici pe zonă 😉.Underwaves OCEAN || They’re back 🤘! După schimbări de componență a trupei brașovenii revin cu un nou single. Există continuitate pe stilul abordat, metalcore alternativ cu specificul dat de talentul vocal al solistei și modul cum abordează piesele. Nice visualizer 😉.Hteththemeth Honest Lies || Un fragment de 7 minute jumate dintr-o ipotetică – dar cine știe!? – operă rock care s-ar putea chema The Epic of Lies. De ce zic asta? Pentru că este, cred, a patra piesă din repertoriul brașovenilor care se învârte în jurul minciunii (fie el cuvântul sau noțiunea). Avantgarde-metal cu o compoziție atipică, alternând pasaje romantice subliniate de violoncel cu pasaje mai dure sonor. O piesă de complexitetea unei compoziții orchestrale moderne. Din păcate un format neagreat de radiouri așa că vă rămân canalele trupei și văd că e cam pe toate platformele 😊.


Reverse The MomentRemedy || Metalcore melodic de la Oradea. Povestea de pe albumul The Victim, ce urmează să fie lansat cândva de orădeni, continuă cam în acceași tematică lirică. Depresie, suicid, dependențe nocive și nu ca să le laude ci ca să atragă atenția asupra problemelor astea reale. Mai baladă ca Overthrow, primul extras pe single de pe album, dar se poate mosh pe ea. Ceea ce vă doresc și vouă 😜!KIF Getcha || Hai c-au scăpat-o la repetiții în lanul de punk -metal și uite ce le-a ieșit 😜. It’s getting better and better! Rocăria din sânge nu iese ușor. Distors, kick, uptempo și o voce făcută pentru așa ceva. O trupă nouă care n-a prins, din câte știu eu, niciun concert live cu public. Sper să-i țină până se dă liber și apă la scenă.


Contraband X Synthetic memories || Mult schimbata componență și apartenență stilistică a nemțenilor de la Contaband X s-a așezat pe un făgaș nou în 2021. Metalul progresiv se atmosferizează un pic, vocea e pe mod clean. Piesa anunță și un nou material discografic Transference. Când va apărea rămâne de văzut. Bine că sunt alive and kickin’ 🤘!


BLESTEM Hiru’i bun Ionelule || Dac-aș fi fost scouter de trupe pentru festivaluri aș fi zis da după primul minut din piea asta. O combinație de cântec de bețivăneală de-l cântau bunicii noștri, cu un cântec popular cu hulpea pe care nu-l știu și, bineînțeles, metal. Piesa e destul de experimentală, nu curge predictibil, amestecă solia de chitară old school cu sonorități mai moderne de djent. Un proiect musai de continuat. Mersi Miluță de 2 ori. O dată că mi i-ai adus în ureche și a doua oară pentru clip 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s