Sacoșa cu prospături #183

Am plecat cu un plan, dar am fost deturnat de multe ori. Cu ce-am ajuns acasă vedeți mai jos 😉.


Moonlight BreakfastStop || Stop for a minute/Drop everything you’re doin. Just breathe. And dance. And read the sacoșa 😉. Am auzit piesa razant nici nu știu pe unde. No time for Shazam, dar mi-a rămas lipită bine de timpane. Cât de bun e beat-ul! Curat, punchy. N-ai cum rezista. Moog-ul îi dă un aer de early groovy disco. Aș zice că e o producție aparte în repertoriul lor și-mi place. Imaginați-vă cam cum mergeți cu sacoșa plină prin Obor cu asta tare în căști 😊.


Ana ComanCum ești Ana devine din ce în ce mai mai criptică în transmiterea zbuciumului interior. Pentru mine sunt cele mai bune versuri ale ei de până acum. Și piesele sunt din ce în ce mai complexe sonor. Piesa Cum ești are schimbări de ritm, de sound, iar pedalele chitărilor sunt intens lucrate. Producțiile de studio au devenit atât de bune încât proba live-ului va fi o provocare pentru emoțiile Anei mai ales că e gaură de concerte. Btw, ultimul concert live pentru mine a fost lansarea 9 Missed Calls, albumul ei de debut. Aștept revederea, reauzirea 😊.Tourette RouletteCommando pizza Continuă experimentele de pe următorul album Tourette Roulette. După Motorina și Filosofia lui Lorin vine ceva și mai neașteptat. Italo disco goes alternative cu Narcissio Assenti aka Narcis Axinte și versuri în italiană. Easy going și foarte dansbilă mi-a căzut cu tronc din prima. Bine pe voce, cu vibe de Romina&Albano și vară cu prietenii. Se anunță un album mai eterogen ca T!T$ la care sper să dansăm la scenă 🤘!
Ioana VivisencoSilver Premieră la sacoșă! Și ce premieră! De unde a apărut nu știu, dar ascultați vocea ei. Un timbru mai rar găsit pe la noi dublat de o tehnică neașteptată pentru vârsta ei și un mix/master Victor Mihăilescu transformă piesa asta drem-pop-electro într-un produs numa’ bun de export. Energia ei vine probabil dintr-o poveste personală a unei lupte continue cu slăbiciuni care trebuie dominate pentru a merge înainte. Chapeau ♥️♥️♥️!

To The South, BluebirdCare Încet, încet piesele de pe Soft Tissues, cel mai recent album al TTSB, prind și formă video, ocazie cu care sunt convins că se lărgește numărul celor care zic “Uau! Ăștia-s de la noi !?” Foarte reușit clipul. O colecție de imagini, stări, momente, priviri, aliniată perfect și discret cu mesajul piesei. A se consuma oricând. Poate avea efect terapeutic 😍.Doina TeodoruCarantina școalei Altă premieră!! Se ia o actriță – Doina Teodoru – care recită o poezie de Ana BlandianaCarantina, cum altfel – se amestecă într-un amalgam de ambiental și rough electro, plus un dans contemporan parcă inspirat din capoeira, cu doi protagoniști. Totul într-un spațiu care se bucură să prindă viață chiar și doar pentru un clip – Curtea Școalei. Un proiect foarte mișto, Amala Label, de care nu știam până acum, dar am pus bookmark pe ei 😉.Colonist pe LunăOrizontul Rockerii melancolici de la malul mării scot piesă după piesă. După Săgeți otrăvite acum se vede … Orizontul. Piesa asta e un un hard-rock updatat la 2020, cu solo chitară pe final de piesă, dar magia lor e-n versuri. Ne prefacem reci/ Sub cuvinte seci/ Dar ce căutam în același cer / În al nouălea cer… Keep on rocking, boyz 🤘!
Mădălina PavălVino pân’ la București Am plâns un pic la piesa asta. O fi de la versurile Mădălinei, care parcă au parfumul ăla din casa bunicilor, o fi de la un dor ascuns sub crusta omului mult prea prins de viața urbană, o fi de la povestea mea oarecum asemănătoare. Poate de la implicarea în compoziția muzicală a lui Alexei Turcan care aduce o notă de dramatism, aproape vizual aș zice. Sau poate de la videoclipul pe două planuri care se tot intersectează cu copilul din tine, din mine. Ascultați-o cu sufletul ♥️♥️♥️!
Twelve WorldsAnother Journey Vă las vîsând până la sacoșa viitoare cu alter ego-ul din doisprezece lumi al multi-dimensionalului Andrei. Un rêve-electronique de stat și privit cerul, eventual cu o auroră boreală pe el 😉.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s