Dăm un shot? HARMASAR

Stăteam de vorbă într-un colț de bar în clubul meu imaginar cu Lori de la Riot Monk despre cum merge distribuția nou lansatului lor album AER când îl văd că strigă: Max! Max! Așa l-am cunoscut pe Max Miller, vocalul de la HARMASAR, trupa de metal din Chișinău. Curios din fire n-am ratat momentul și am aruncat niște întrebări pentru voi.

Io: Salut! Mă bucur să te întâlnesc. Nu te știam, dar știam muzica voastră. E interesant ce cântați voi. Cum ai defini stilul HARMASAR?

Max: Noroc! Și eu încântat de cunoștinţă. Ne bucurăm că vă place. Ne-am deprins noi să-i zicem Folk Pagan Metal. Facem și noi un fel de gălăgie cu gust de beci 😜.

Io: Cum a fost viața de trupă pe timp de pandemie?

Max: Dacă zici de sănătate, pe rînd, frumușel, am reușit să gustăm cu toți flăcăii din porcăria asta. Din punctul de vedere al concertelor, nu prea vesel, dar, mă rog, ca la toată lumea cred că. Totodată am avut timp de repetiții, înscrieri și alte socoteli.

Io: Aveți ceva noutăți pentru fani?

Max: Avem și noutăţi. Între timp însă am mai scos la lumina zilei o piesă, pe care o clocisem deja de ceva vreme. E vorba de XIII. Dați-i cu urechea, este pe Bandcamp, Spotify și curând va fi și pe celelalte platforme. Piesa povestește istoria Bătăliilor de la Iezerul Cahul și Roșcani purtate de Ioan Vodă cel Cumplit (10-14 iunie 1574), istoria celei din urmă încăierări ale lui Ioan Armeanul cu forțele otomano-tătare. Fără apă, înconjurat de turci, lipsit de tunuri, trădat de boieri, dar nepărăsit de oștenii săi și de aliaţii cazaci chemați pentru bani, dar rămași să moară de bună voie. Numele de 13 de fapt şi face aluzie la cei 13 cazaci rămași vii (din 1200, iniţial). Game of Thrones, nu alta, când te mai gândești că nu-i poveste.Io: Aaaa, bun! Posibil să vină al doilea album/EP sau e prea devreme pentru un astfel de anunț?

Max: E cam devreme, dar avem un EP,  la stadiul de mix, sau o „iapă” cum ne place s-o dezmierdăm, pe care tragem nădejdea s-o lăsăm slobodă până în primăvară.

Io: Da’ aveți echipă care să vă ajute la Chișinău pe partea de sunet și producție?

Max: Momentan, nu prea, dar ne lămurim noi. Erau ceva studiouri unde obișnuiam să mergem să înregistrăm, dar s-au închis. Acum mai mult acasă sau la prieteni cu înregistrările.

Io: Ceva planuri de concerte se arată pentru la anul sau încă nu? Prăpăd Fest se mai face?

Max: Cum se rezolvă chestia cu pandemia și se mai ridică restricțiile ne gândim și la Prăpăd. Cu planurile de concerte socoteala e similară. Așteptăm.

Io: Mi-a făcut plăcere, Max. Să ne revedem sănătoși! Salutări la restul trupei 🤘!

Max: Numaidecât , pace și-o râpă de ani!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s