The Underground Lot || Le Brouf

by Robert CASMIROVICI

Chiar nu mă așteptam ca revoluția New Wave să înceapă din vestul României. Sau e cumva doar un val de nostalgie provocat de inevitabila ciclicitate a cosmosului? În orice caz, am făcut un schimb de telegrame cu Le Brouf zilele astea:

RC: Ce e sunetul ăsta făcut de voi și de ce l-ați absorbit atât de bine?

LeB: Nu știm… Le Brouf e un proiect organic care s-a dezvoltat în mediul perfect. Sunetul ne-a absorbit pe noi. Nu am avut o direcție, ne-am trezit cu o colecție interesantă de melodii și chiar cu o direcție destul de precisă.

RC: De unde atâta emoție pentru un al doilea album?

LeB: Piesele sunt create în mod obsesiv într-un mediu care oferă destulă inspirație. Avem noroc cu Postanalog, un studio situat în aceași locație cu clubul Moszkva din Oradea (vezi clipul Le Brouf – Cure).

RC: Nu cred că ați prins scena în carne și oase anul trecut. Aveți curaj să vă aruncați în brațele ei sau preferați să rămâneți un best-kept-audio-secret și anul acesta?

LeB: Avem intenția și suntem nerăbdători să concertăm. În timp ce pregăteam primul album ne-am trezit peste noapte în lockdown, însă am putut profita de disponibilitatea studioului și am creat… Avem material înregistrat pentru încă 2 albume.

RC: Câtă nostalgie e implicată în procesul creativ și cât vă influențează materia primă a lumii moderne?

LeB: Am putea spune fifty-fifty.

RC: Wizard e un cântec foarte rău-da-bun. Voi păreți niște oameni echilibrați. Cum gestionați volumul emoțiilor dintre melodii?

LeB: Ești prima persoană care ne face echilibrați, mulțam fain! Nu gestionăm deloc emoțiile, sunt sincere si le acceptăm. Uneori trăim senzația că totul se întâmplă mult prea rapid.

RC: V-am găsit pe voi și acum nu am unde să mă mai duc cu muzica locală. Ce îmi recomandă Le Brouf ca să ies din momentul ăsta?

LeB: Poți încerca obsesiile noastre: Shortparis, Rendez Vous, Fufanu, DM & The Cure oricând și bineînțeles NIN (musai la căști și volum impertinent). Local suntem puțin în ceață….

RC: Va exista mai mult flanger în viitorul Le Brouf?

Leb: Vor exista toate modulațiile și probabil mai mult sampling… Nu garantăm totuși.

One thought on “The Underground Lot || Le Brouf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s