Dăm un shot? Blue Velvet despre Spații GoaleEram în drum spre clubul meu imaginar. Treceam cu gluga pe cap pe străzile orașului pe lângă locuri vii sau locuri uitate. La vitrina mare a unui spațiu acum gol o siluetă mică, lipea un sticker pe care scria … spații goale… Mă opresc și mă lovește crudul și simplul adevăr.


Io: Trec pe lângă ele zilnic. Le văd cum dispar, dar n-am făcut nimic. Cine ești?
BlueVelvet: Suntem Spații Goale, Alter Ego-ul nostru din ultimul timp.

Photo credit Vladimir Pogonariu
Io: Și ce faci e un act artistic, e un moft sau poate vreun teaser?
BlueVelvet: Ce facem noi acum e o combinare de n luate câte k, în sensul că Spații Goale e cea mai recentă piesă a noastră, deci un act artistic promovat într-un mod inedit pentru underground, deci da, un moft și un teaser, în cele din urmă. Am vrut să explorăm ideea de pierdere, de revoltă și de resemnare și cu toate ideile astea ne-am jucat în Spații Goale. Ne-am dorit să dezvoltăm o campanie de guerilla (inițiată de our better halves from SWANBOY Music), despre care nimeni să nu știe, ci doar să te lovească în moalele tâmplelor și să te întrebi “Ce naiba e cu chestia asta? Despre ce e vorba, cui îi vorbește și de ce?” Așa că am împânzit Clujul și Bucureștiul cu stickere și afișe cu Spații Goale, care să te facă să stai și să te întrebi “Peste ce am dat eu aici?”, am împachetat totul într-un concept vizual și, uite campania!


Io: Ce tare! Deci din durerea spațiilor goale voi ați scos o piesă?! Are și suport vizual?
BlueVelvet: Cam așa ceva, da. Din durerea spațiilor goale și din durerea fiecăruia dintre noi care simte că nu mai are alt rol decât acela de a umple spații sau de a-și duce existența dintr-un loc în altul. Și da, are și suport vizual. Recent am lansat un videoclip pentru piesa Spații Goale și îl puteți găsi pe youtube. Plus multe teasere video de 15 secunde pe canalele de social media SpatiiGoale.
Io: E foarte altfel modul ăsta de a promova o piesă și, în același timp, să trageți un semnal de alarmă. Vă așteptați ca orașul sau oamenii să răspundă în vreun fel?
BlueVelvet: Ne așteptăm ca oamenii să fie curioși și receptivi, pentru că da, Spații Goale e o piesă, dar poate deveni mult mai mult decât atât. Poate deveni un imn pentru spațiile abandonate în urma pandemiei sau pentru cele abandonate pur și simplu și care pot fi regăsite și refolosite într-un cu totul alt context, în special într-un context artistic.


Io: Dar cu spațiile goale din noi sau dintre ce să facem?
BlueVelvet: Cu spațiile goale din noi încercăm să facem pace și să le iubim pentru ce sunt ele, și anume prilejuri de reflecție interioară și de introspecție, iar, în ceea ce privește spațiile goale dintre noi, vrem să le acceptăm și să ne folosim de ele pentru a ne bucura de pauze care să ne facă revenim la cei din jur cu o mai mare curiozitate și acceptare.


Io: Te îmbrățișez!
BlueVelvet: Îmbrățișări multe și curiozitate cât cuprinde pentru noi toți!

Photo credit Vladimir Pogonariu

One thought on “Dăm un shot? Blue Velvet despre Spații Goale

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s