Dăm un shot? Heartbreak Cinema

V-am mai zis că am mare încredere în generația foarte tânără dpdv al muzicii pe care reușesc s-o scoată. Cu gândul ăsta mergeam cu căștile pe urechi spre party-ul din clubul meu imaginar. La coada de la intrare simt o mână pe umăr.

Salut! Sunt Radu aka Heartbreak Cinema.Io: Ooo! Salutare cinematicule! M-a impresionat tare mult actul tău live de la DeerMusic#3. Cum ți s-a părut ție?

Radu: Pentru mine a fost confirmarea că sunt pe drumul cel bun, că asta trebuie să fac: muzică. Nu doar pentru că a fost prima apreciere mai mare a proiectului care nu a venit din partea părinților sau a prietenilor, dar mai mult pentru că m-am simțit atât de bine, în elementul meu: panicat că în orice moment se poate întâmpla ceva greșit, dar prea ocupat să mă bucur de energia momentului ca să îmi pese. Pe scurt, fain! Le mulțumesc din plin celor de la Jägermeister și Radio Guerrilla pentru oportunitate.

Io: Tu ai apucat și vreun live cu public să simți vibrația sălii sub muzica ta?

Radu: Am avut ocazia să fiu pe scenă în timpul liceului, dar muzica nu era a mea, iar sala nu vibra deloc. Stai liniștit, nu ai pierdut nimic. Cu Heartbreak Cinema nu am ieșit încă din studiouri, dar abia aștept să o fac și simt că se apropie din ce în ce mai repede acel moment.

Io: Cum a fost primit EP-ul No More Fate And Destiny? ( n.b. cam despre asta e vorba)

Radu: Surprinzător de bine pentru cât de all-over-the-place este din punct de vedere stilistic. Pentru mine, NMFAD a fost un re-debut, un ”stați așa, că pot mai mult”. M-am concentrat să fac muzica pe care vreau să o fac, iar eu vreau să fac multe lucruri. Mi-a fost teamă că varietatea și contrastul evident de la o piesă la alta ar aduce un semn de întrebare la rubrica ”genul programului”, dar cred că reacțiile au fost bune chiar din acest motiv. E ”refreshing” într-un fel, iar fiecare piesă și-a atras favoriții în măsuri aproape egale. Toți mi-au zis, în schimb, același lucru: ”sună cinematic”. Trust me, nu a fost chiar intenționat, dar mă bucur că mi-a ieșit pentru că înseamnă că mi-am ales numele bine!

Io: Și acum? What’s next? Ai ceva piese în lucru?

Radu: Vineri 28 mai lansez primul single al anului, intitulat You Want Me. Titlul sugerează, sper, tematica și tonul. Va fi urmat de alte single-uri pe parcursul anului și, cu puțin noroc, încă un EP.Io: Kewl! Tot cinematic, tot “Pendulând între sonorități contemporane și good old synths” 😉?

Radu: Așa cum te-am obișnuit, dacă închizi ochii și asculți You Want Me se trezește micul Tarantino din tine și îți bagă în cap tot felul de scenarii, cadre, personaje, după interpretarea proprie și personală. Cât despre sonorități, de data asta chiar vorbim despre ”good old synths” pentru că You Want Me este prima piesă în care am folosit cea mai nouă achiziție pentru studio: un sintetizator analog polifonic de care m-am îndrăgostit iremediabil. 

Pe viitor, în schimb, e posibil să te surprind și pe tine cum deja mă surprind pe mine cu ideile care îmi vin. E posibil să schimb pelicula, să adaug niște culoare. Atât am de zis deocamdată.

Io: Ai avut timp și resurse de videoclip?

Radu: Timpul a zis ba că da, ba că na, resursele și-au dat demisia, iar voința a rămas ofticată. Chiar am vrut să fac un videoclip, dar știi cum e când viața îți dă lămâi, dar nu ai storcător. Eu nu pot să renunț la principiul ”do it right or not at all”, iar un proiect numit Heartbreak Cinema merită ceva special. Când se va putea, se va vedea.

Io: Pe când lansarea și unde?

Radu: Vineri, 28 mai, peste tot pe unde se găsește muzică. Spotify, Apple Music și toate cele, plus Bandcamp pentru cei interesați să mă susțină direct.

Io: Se întrevede vreun concert vara asta? Asta în caz că îți dorești.

Radu: Nu cred că îmi doresc ceva mai mult decât îmi doresc să fiu cu Heartbreak Cinema pe scenă. Radio Guerrilla a fost încălzirea, acum suntem în formă. Deocamdată nu am o dată și o locație concretă să îți dau, dar hei, promoteri și organizatori de evenimente ai lumii! Calendarul meu este liber! Răspund repede la mail pe radu@heartbreakcinema.com 😉

Io: Hai că ne vine rândul la intrare. Sunt cu ochii și urechile la tine pe 28 mai. Cheers!!

Radu: Cheers and remember: You deserve a soundtrack.

One thought on “Dăm un shot? Heartbreak Cinema

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s