Sacoșa cu prospături #215

Băi!! Mi-a fost tare dor de voi! M-am luat cu vacanța, cu lansarea Underdog Station TV și n-am mai trecut pe la tarabe. Dar tot cu muzica-n urechi 😜. Marfă este berechet, calitate ie, numa’ cumpărători/ascultători să fie!!


EYEDROPS Minune || Cu asemenea finețuri vor eyedropșii să ajungă pe culmile succesului!? Nu tu țâțe, nu tu mușchi 😜? Probabil vor atinge profund câteva suflete și minți care se vor prinde de ce vor ei acolo. Acasă n-am mai fost de când eram mic… și e de ajuns să vrei să te întorci s-o iei de la capăt, cu sau fără aceleași greșeli. De la Culori Uitate dat nouă anul trecut n-au mai scos nimic, dar se aud vești bune dinspre ei, materiale noi adăugate la Albumul fără sfârșit și concerte cu public!!! Eu aud și niște tobe interesante, mai power, mai pe gustul meu, și ceva distorsuț. Îmi place și videoclipul mult. În simplitatea lui cuprinde vreo 7 povești scurte, probabil un one-shot video minuțios gândit, cu niște efecte de TV de pe vremuri, plus Thompson, celebrul deja lup alb, companionul de nădejde al lui Paul. Genial finalul! Nu știu dacă l-au gândit așa sau s-a potrivit, dar bățul ăla in our face are rol de wake-up call 😉.Secret SocietyOut with a bang || I’m not looking for a miracle este primul vers al piesei ăsteia așa că venea cumva natural 😊. După ce Guns’n’Roses, Bon Jovi sau AC/DC au tocit genul e greu să mai vii cu ceva 100% original, dar ei compensează cu un aer fresh, cu o grămadă de energie scoasă prin piesa asta și cu tupeul de a mai cânta rockul anilor ’80 în epoca digitală. Și videoclipul urmează șabloanele rockului old-school, cu alternanțe de imagini între trupeții la țol de piele și plete bogate și un fir epic care aici e un fel de contele de Monte Cristo versiunea modernă. Directed by the one and only Miluță Flueraș 🤘!:Umbra Uită de frici || :Umbra iz back!! Mi-ați lipsit, neboonilor 😊. Un love song de îndrăgosteală matură, fără ursuleți de pluș și bomboane de ciocolată, dar cu asumare și renunțare la frici și anxietăți. Îmi place cum este construită piesa, începe blând și apoi te urcă și coboară din bpm și emoții. Big up cum se conturează acel vers Uită de frici ca mesaj principal în piesă. Clipul e fix acolo unde trebuie. Un dialog în dans contemporan, o joacă, acordată pe mesaj. Dați cu Carpe diem în noi!


Coven ClashFalling || La un an juma de la EP-ul de debut Bright Lights of the Day & the Dark Side Back of the Bus – sper că l-am scris bine de data asta 😄 – vine al doilea EP, tot cu patru piese, The Slow Clap Of A Ticking Bomb. Primele trei piese au fost strecurate printe cumpărături în ultimele luni iar acum vine rândul Falling. Este probabil singurul EP al unei trupe din underground care m-a făcut să-l iau en-detail și să vi-l prezint. Bine, băăăăh!! Dintre cele patru piese Falling are brit garageul care mă duce cel mai mult la atmosfera de stadion de Championship. Fix într-un pub de ultrași din Manchester i-aș vedea cântând 😉.Sea SectionMii de culori || Am ales piesa asta de pe recent lansatul EP Himere, al doilea material discografic al trupei din Piatra Neamț. Au păstrat art-rock-ul, l-au melacolizat un pic, s-au centrat pe versuri în română. Bpm-ul, chitara, vocea lui Armand îmi dau un vibe de tren pe-nserat în drum spre Mangalia, doar tu și gândurile tale, fără nicio așteptare, doar cu un zâmbet ușor amar pe buze cu care probabil vei agăța la greu deși tu n-ai chef de asta… Merg să-i văd diseară în concertul din Expirat că mi-e poftă de-o porție de melancolie 😊.NoruNegru Cireșe || Probabil trupa în activitate care se lasă cel mai mult așteptată să dea cu concerte în noi. Îi cam urăsc pentru asta, dar probabil că au o explicație pentru asta. M-am cam bucurat când mi-a intrat în feed postarea lor așa că am dat imediat click pe piesă. Mi-a revenit vibe-ul de la Contrainfinit. Vocea lui Minel și o chitară. Greu să mai faci ceva care să impresioneze. Dar combinația trăznită și cifrată a versurilor dulci-amare, vocea lui de rockstar romantic și o linie melodică mai mult minimalistă reușește să facă totuși asta. Gata, vin la concertul din 29 iulie. Dau și o bere pentru cine vrea să despice versurile cu mine în Expirat 😉.Moonlight BreakfastUnstoppable || După Stop de acum 8 luni vine Unstopabble. Funy you! Synth disco cu iz de retro și soul. Chestia este că de data asta nu m-a impresionat prea tare piesa. Așa e când ai ridicat ștacheta sus. Poate vă place vouă mai mult 😉.


George PandreaDespre fericire (cu Ana Maria Irimia) || George Pandrea își continuă seria de dialoguri imaginar-muzicale pe diverse teme. De data asta despre fericire pe un groovy/sexy downtempo încălzit de vocea Anei Maria Irimia inserează câteva gânduri d-ale lui Gheorghe Dinică. Și astfel povestea-i gata 😊. Recomand muzica lui la drum lung, eventual singur.Warrior Transission ft. Adela Home Sweet Home || Uite-un reggae true. Nu știu cine-i vocea feminină, dar e exact ce trebuie pe piesa asta. Nu-s mare fan de gen, dar pot măcar să recunosc o lucrătură muzicală bine făcută. Vine și cu extra-layer de trombon și saxofon. Ya mon 👍!Dacă aveți chef de alte mai mult de 200 de platouri cu delicatese de prin piața de underground, dați o privire aici.

One thought on “Sacoșa cu prospături #215

  1. Pingback: NoruNegru și amar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s