Three Little Wonders


Având în vedere și pentru că experimentăm o bulibășeală de-a stângu-n dreptu’ din partea autorităților e posibil ca evenimentul din 2 octombrie din Control aka concertul Orkid + Coven Clash să fi fost cam ultimul pe sezonul ăsta. And that’s the first little wonder că nu credeam că va mai fi nici el posibil, dar uite că s-a întâmplat 😊. So happy!


Am ajuns cam pe la jumatea gigului Coven Clash cu un marocan și un cuplu din Barcelona fotografi invitați la Bucharest Photo Fest și el amânat. Am intrat în sala mare cam pe când ne anunța Robert că intrăm în partea de playlist cu piese de pe noul EP The Slow Clap Of A Ticking Bomb lansat în iulie 2021. Numa’ ce am dat un live check here 👇 și am intrat în atmosferă.Atunci m-a lovit. Pe Paranoia. Second little wonder 😉! Io nu i-am mai văzut live pe băieții ăștia din Silver Church, de la lansarea EP-ului lor de debut, Bright Lights of the Day & the Dark Side Back of the Bus … din noiembrie 2019 ( aici vezi cum a fost atunci). Țin destul de aproape de ei din rațiuni de gusturi, înclinații muzicale și diverse colaborări, dar uite că nu am mai ajuns la un live la scenă mare. Și tocmai de aia cred că pot trage o concluzie obiectivă. Cu cât e scena mai mare și pot da drumul la distorsuri și wați cu atât sună mai bine trupa asta.


Dovadă stă și neamțul Vincent care era întâmplător pe acolo prin Control și care a devenit fanul lor instantaneu (vezi-l în live în fața scenei). Love at first hearing 🤘! La fel și la marocanul cu care venisem eu. Concertul ăsta a fost pentru ei primul de când au intrat în familia Stray Lights. Asta, cred eu, poate fi un bun punct de plecare spre mai multă scenă. Bineînțeles să vrea și covidu vieții. Big up, guys!!


După pauză s-a mai umplut sala, dar tot nu cred că era jumatea îngăduită de legiutori. Orkid se pregătește intens pentru lansarea celui de-al patrulea material discografic In the Light We Are Safe așa că a avut destul material nou de arătat. Plus bassul Mihnea Dumitrescu la prima vedere pentru mine live pe scenă alături de ei.

Tot concertul a fost acompaniat de un visual făcut live de Pisica Pătrată aflat la baza scenei, practic un membru al trupei deja. Hipnotizantă joaca lui pe zidul Controlului. O artă naivă într-o perpetuă transformare, urmărind oarecum temele cântecelor, centrată pe ochi de pisici șuie sau pătrate 😜.


Au avut un playlist cu multe piese noi, dar și cu ceva piese de pe Deraiat (Acasă, Deraiat, BFF, Cad) sau Standstill (piesă cu care au terminat gigul) de pe primul lor material Standing Still in the Dark. N-a fost Cucapunzid, ar fi mers pe vremurile astea. Piesele noi le-ați putut asculta, dacă ați fost conectatți la muzica lor, în perioada lockdownului de anul trecut și de atunci tot apar una câte una.


La fel cum a fost și cu cea de-a treia minune din seară, the Little Wonder itself, prima și singura piesă optimistă din repertoriul shoegazerilor supărați. Și cât de mișto sună ♥️! O piesă despre relația minunată tată-fiică, părinte-copil, relația care te poate adăpa cu bucurie atunci când everything sucks. Ciudat cum o piesă compusă acum 4 ani de zile și-a găsit locul și timpul chiar acum să iasă și să ne bucure. Uite cum a sunat live:Probabil au fost vreo 5 piese în total de pe LP-ul ce urmează. O mare parte din ele, fiind compuse în ultimii doi ani, poartă o amprentă puternică a vremurilor pe care le trăim. Am reținut-o pe Noi contra noi pe care aștept s-o reaud. Cu ocazia concertului ăsta m-am edificat. Pe mine mă ating mai mult compozițiile lor în limba română. Să nu uit. Standstill a fost cu Sebastian Burneci la trompetă și a fost o încheiere de concert en fanfare.


La ieșirea din sală am auzit din mulțime pe cineva spunând ”ultima noapte de concert, prima noapte de adormit devreme”. Măcar a fost un ultim concert de ținut minte…

One thought on “Three Little Wonders

  1. Pingback: Indie paranghelia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s