Am plecat spre oborul de undergound în tricou. O toamnă ca o vară târzie, dar tot frumos colorată. Iedere în toată splendoarea pe ziduri, arțarii galbeni și un pic de cer albastru. Na c-am alunecat pe o coajă de melancolie. Așa am simțit, cam așa e și marfa din sacoșă 😉.

Dl Goe – Într-o dimineață | Capitolul 1 || Mi s-a lipit de ureche piesa asta încă de la prima ascultare, ultima piesă din live-ul de pe acoperișul TNB – vezi aici-. Ascult-o! E o poveste tristă spusă într-un mod optimist. Cu toții ne-am întrebat cum ar fi fost viața noastră dacă… Dacă ai avea parte de un bis, dar cum asta nu se întâmplă în cel mai bun caz te poți trezi la viață într-o dimineață de august. Sau într-o seară friguroasă de aprilie. Goe devine filozof, dar își păstrează apetitul pentru albumele poveste. Pieasa asta este capitolul 1 și vine cu un videoclip mind blowing 🙌. M-am uitat de vreo trei ori ca să-i prind firul. Un thriller sau un vis, nu știu, îl ia fiecare cum vrea, iar finalul duce spre un întreg film al albumului. To be continued…
Sofia Zadar – Antigona || Din ce în ce mai cmplexe compozițiile sonore ale Sofiei Zadar. Alternanță synth punk și pop suav cu text în spaniolă. Judecând după titlul Antigona aș zice că e și o metaforă rebelă prin text, dacă l-aș pricepe numai 😊.
Dora Gaitanovici – Moldoveanu || A fost Ana. Apoi Manole. Acum vine Moldoveanu. Ultima piesă pe care o auzim înainte de lansarea albumului lor de debut, Descântec. Judecând după ce am auzit până acum pare un basm cu rol de confesiune și o coloană sonoră de un prog accesibil oricărei urechi – dac-a ajuns chiar și în prăfuitul și gomosul Eurovision -. Moldoveanu mi se pare cea mai tumultoasă de până acum chiar și cu acel pasaj de caval liniștitor executat chiar de Dora. Să faci o astfel de muzică atunci când muzica generației tale e pe cu totul alte coordonate însemnă curaj spre nebunie, dar și confirmarea că lucrurile valoroase ies la suprafață până la urmă. No matter what…
cosmos în buzunar – beautiful sadness || Un cântec perfect armonizat sonor, text și videoclip chiar dacă e un exercițiu greu de reușit. Frumusețea tristeții e surprinsă de indie-moldovenii de la cosmos în buzunar într-o linie synth-wave experimentală, cu vocea lirică lui Pavel Olari -care mă sfredelește cu acel My body is a shelter – și imagini bine extrase din filmul interbelic Metropolis. O căruță și ceva de talent pe trupa asta și tare mi-e ciudă că nu i-am prins în live-ul din Expirat.
Păsările Nu există! – La Non-Stop || Sau Lipmann după cum apare proiectul ăsta cu alte ocazii. O piesă cu versuri despre lucrul banal, non-stopul de la colț de bloc. wtf!? chiar merita instituția asta o melodie. Nu-ș ce vârstă are omu, cred că are vârsta legală pentru a consuma alcool 😜, dar reușește într-un minut juma să-mi atragă atențía. Un disco-punk cu o voce din dark-wave și cumva defect perfectă pentru atitudinea pe care vrea s-o transmită. Până și clipul DIY are veleități de cinema din anii ’80. Foarte cool. Dați un ochi pe canalul de iutub că merită niște views.
The Longest Heartbreak – Bad decisions that shape our future feat. Robert Nicolas Pița || A treia colaboare TLHB cu nume relevante din scena rock underground locală, Cosmin Lupu (Days of Confusion), Mihai Andrei aka Clor (Breathelast) acu’ și Robert Nicolas Pița aka Sir Psycho Sexy (Sticks and Stones). Cât de bine-și găsesc colaborările și pariurile! Remarcabil având în vedere vârsta echipei. Un alt/metal charismatic, cu derapaje în sonorități Therapy sau 20 Seconds to Mars, dar foarte bine închegat. Iar mesajul piesei, dihotomia între tine cel treaz, real și latura ta care te tot chemă și seduce în dulcea pierzanie Sau despre vicii și dependențe. Dac-ar avea cineva minte ar putea folosi piesa și videoclipul în campanii de conștientizare prin licee. Da, videoclipul chiar dacă-i low budget, a scos maxim din emoția piesei. Are Robert talent și pe film 😉. Unul dintre cele mai fresh și interesante proiecte din zona metalului tânăr 🤘!!